Musthaves voor de babyuitzet

Hoera! Je bent in verwachting! In zo’n negen maanden tijd zal er een kindje in je buik gaan groeien. Tijd om ook de babyuitzet bij elkaar te gaan sparen. Naast meubeltjes, waarvan de commode en de wieg natuurlijk het belangrijkste zijn, beddengoed en warme slofjes heb je ook nog andere belangrijke spulletjes nodig.

Badje & toebehoren
Te beginnen met de badspullen voor je kleintje. Hoewel je in het begin weinig shampoo en badschuim zal gebruiken, is het wel goed om het vast in huis te halen. Samen met een badje of tub, handdoeken, washandjes en een heerlijke wikkeldoek waar je je kindje na het badderen in kunt wikkelen.

Verzorging
Ook verzorgingsproducten zijn belangrijk om in huis te hebben. Denk hierbij aan een baby bodylotion, zinkzalf (of andere billenzalf), maar ook een babynagelschaartje, navelstrengbandjes en een zacht haarborsteltje.

Flessen & (fop)spenen
Hoewel je natuurlijk in het begin borstvoeding zal gaan geven, is het wel verstandig om alvast een flesje met speen en een fopspeen in huis te halen. Want misschien wil je wel moedermelk afkolven, zodat ook papa een flesje kan geven. Een kolfapparaat behoort overigens tot de mama-uitzet. Fopspenen zijn handig om de zuigbehoefte van je kleintje te stillen.

Luiers & kleding
Tot slot – en niet geheel onbelangrijk – behoren natuurlijk luiers en babykleding tot de uitzet van je baby. Koop altijd twee verschillende maten luiers, waaronder een pak voor de pas geboren baby en een pak met een maatje groter, zodat je in het begin niet misgrijpt. Voor de kleding heb je in het begin vooral rompertjes nodig. Deze luierpakjes houden je kleintje lekker warm, terwijl hij of zij zich wel vrij kan bewegen. Deze kun je voordelig krijgen bij bijvoorbeeld vd.nl - http://www.vd.nl/kinderen.html. Een mutsje voor het hoofdje van je pasgeboren kleintje is overigens ook geen overbodige luxe.