Ben je wel eens bij Loods 5 geweest? Een heerlijke woonwinkel om in rond te slenteren en vooral lekker veel leuke dingen te kopen voor jou en je kind. En natuurlijk tijdens het shoppen een heerlijke cappuchino drinken met een overheerlijk broodje. Ze zitten in Sliedrecht en Zaandam; garantie voor een gezellig middagje weg.
Bij Lonneke kun je een workshop volgen voor het maken van kleine taartjes, grote taartjes, prinsessentaartjes of wat je dan ook wilt. Leuk om samen met je vriendin of zus te doen, of alleen natuurlijk. En om het daarna in de praktijk te brengen als je zoon of dochter de verjaardag viert.

Gezond feesten | Recepten en inspiratie voor elke feestdag

Spijt na etentjes op feestdagen? Niet nodig, volgens voedingscoach en bestsellerauteur Amber Albarda. Haar nieuwe boek Gezond Feesten geeft schuldvrije en smaakvolle alternatieven voor heel veel feestjes in elk seizoen. Zonder toegevoegde suikers, tarwe of koemelk en vrijwel zonder gluten. Met prachtige en inspirerende foto’s.Van een uitbundig oudejaarsbuffet tot een intiem Valentijnsdinertje, van een gezellige paasbrunch naar een lief Moederdagontbijtje, en van speculaas tijdens pakjesavond tot een fantastisch kerstdiner: Amber Albarda biedt in dit heerlijke kookboek een diverse verzameling overheerlijke recepten voor de jaarlijkse feestdagen. De recepten zijn zo samengesteld dat ze niet alleen lekker een voedzaam zijn, maar tevens je gezondheid en vitaliteit in het oog houden. Meer info: www.amberalbarda.nl 

Boek met Kelly Cabau van Kasbergen

Kosmos Uitgevers gaat een boek maken met de bekende Nederlandse topvisagiste Xelly Cabau van Kasbergen. Het rijk geïllustreerde boek verschijnt (samen met een tutorial app) in juni 2015. Geen betere ambassadeur voor het thema huidverzorging, make-up en haarstyling dan Xelly Cabau van Kasbergen. Met haar aanstekelijke enthousiasme geeft ze iedere vrouw het gevoel mooi en aantrekkelijk te zijn. Xelly geeft in haar boek belangrijke tips voor een mooi duurzaam verzorgde huid en legt uit hoe de basis te leggen voor een stralende make-up. Daarnaast is er ook aandacht voor sport en voeding. Natuurlijk komen er tips & tricks aan bod, maar ook inzichten in de celebrity make-up wereld en wat je vooral niet moet doen, een totaal overzicht van make-up van vandaag en morgen! Xelly Cabau van Kasbergen (Ibiza, 1988) is visagiste en haarstyliste, en werkt met tal van celebrity’s, zoals haar zus Yolanthe, Sylvie Meis en Danie Bles. Daarnaast verzorgt ze de make-up voor shoots van tijdschriften als Beau Monde, Glossy en Grazia en heeft vast item bij Life4you, het zeer succesvolle RTL 4-tv-programma van Carlo en Irene.

Body & Mind Language van Jos Dolstra

Na het succes van het eerste boek Body & Mind Language - de relatie tussen lichaamstaal, lichaamshouding en levenshouding komt Jos Dolstra met haar tweede boek, waarin zij haar visie op coaching toelicht. Jos is de oprichtster van het Instituut voor Dans en Beweging in IJsselstein.

Body & Mind Language (BML) gebruikt de metafoor die in gesproken taal verborgen ligt als uitgangspunt voor het inzetten van interventies vanuit het lichaam. De informatie uit de gesproken taal wordt vertaald naar de symbolische taal van het onbewuste in gebaar, houding, klank en bewegingsmogelijkheden. De cliënt praat niet slechts over het probleem en eventuele oplossingen, maar ervaart de verschuiving. Volgens Jos Dolstra wordt dat wat als een probleem ervaren wordt, gekenmerkt door een stagnatie. Er is een gebrek aan flexibiliteit, keuzemogelijkheden en ruimte. Door de blokkade niet te veroordelen maar volledig te omarmen als informatie en transformatiemogelijkheid, ontstaat bewustwording en ruimte.

BML is een faciliterende, transformatieve coaching waarbij balans wordt gezien als een harmonieuze uitwisseling tussen de persoonlijkheid en de ziel. In het boek zijn tientallen interventies opgenomen die kunnen worden ingezet in coaching, therapie, training, onderwijs, management, creatieve vakken, talentontwikkeling etc.

Snorgids voor vrouwen van 40+.

Nee, het is geen cliché. Het leven begint écht op je veertigste.

Niks aftakelen vanaf je 25ste, je bent nu op de top van je kunnen! Dit boek van Elsbeth Teeling gaat over hoe leuk het is om 40+ te zijn. Met de laatste nieuwtjes en inzichten over de meest complete tijd van je leven.

Leuk om te krijgen, of om zelf te kopen natuurlijk!


Je inspiratie voor een bewust, gezond en gelukkig levenDe mooie en bijzondere momenten in het leven zijn vaak dichterbij dan je denkt! Je moet ze alleen zien!  Zo is Inspiresta.nl ontstaan. Een blog met talloze inspirerende artikelen over het dagelijkse leven. Met artikelen die vrolijk, luchtig en soms diepgaand kunnen zijn! Maar één ding hebben alle artikelen gemeen, ze zetten je aan het denken om meer uit je drukke leven te halen. Kijk voor je dagelijkse inspiratie op www.inspiresta.nl

Ontspannen op een spijkermat, werkt dat echt?

Oosterse fakirs weten al eeuwen dat het liggen op een spijkerbed goed is voor lichaam en geest. Voor ons Westerlingen is deze methode nogal Spartaans! Met de trendy spijkermatten van ‘Flowee’ kun je nu echter op een milde maar net zo effectieve wijze zorgen voor meer innerlijke (nacht)rust, ontspanning en zelfs het verlichten van klachten zoals hoofd- en spierpijn. Deze unieke spijkermatten bevatten kunststof lotusbloemen met puntjes, die je bloedsomloop stimuleren en de energiebanen in je lichaam vitaliseren. Door de prikkeling maakt het lichaam ook endorfines ‘gelukshormonen’ aan. Het resultaat? Een fit, vitaal en ontspannen gevoel! Kijk op www.flowee.nl voor meer informatie.

Doe een boostlife-seminair van Vilna van Betten!

Uit onderzoek is gebleken dat 1% van de Nederlandse vrouwen zichzelf als mooi omschrijft en dat vele vrouwen dingen laten omdat ze zich onzeker voelen…. Dat moet anders! Dus….. Vilna.nl draagt op internationale vrouwendag graag een steentje bij. Hoe? Jij kunt je op deze bijzondere dag inschrijven voor het 1-daagse BOOSTLIFE seminar van 12 mei a.s. voor slechts € 29,- i.p.v. € 99,- euro. Na deze dag beschik jij over tools voor meer innerlijke kracht, zelfvertrouwen en energie.
Dus:
Kun jij zelf wel een Boost gebruiken of ken je vrouwen die daar zeker baat bij hebben?
Maak jezelf UNSTOPPABLE! Pak deze kans en schrijf jezelf en je vriendinnen vandaag nog in op www.vilna.nl

Help jongeren om gezond te kiezen

Hoe kunnen jongeren meer controle krijgen over hun eetgedrag? En wat kun je als ouder of professional doen om ze hier mee te helpen? Die vraag beantwoorden sociale wetenschappers in het nieuwe boek Fluitend door de chocoladefabriek, uitgegeven door het Voedingscentrum.
Dit handboek van Marijn Stok, Denise de Ridder, Emely de Vet en John de Wit omvat zes praktische strategieën waarmee jongeren een beter zelfregulerend vermogen kunnen ontwikkelen. Met deze zelfregulatie kunnen jongeren succesvol voedselverleidingen weerstaan. Het biedt verrassende inzichten en praktische handvatten, ontleend aan het grootschalige Europese onderzoeksproject TEMPEST en de gezondheids-psychologie. Iedereen die begaan is met gezond eetgedrag van jongeren kan adviezen uit dit boek halen. Ouders, maar bijvoorbeeld ook leerkrachten, diëtisten en artsen. Naast handvatten om kinderen te helpen met voedselverleidingen om te gaan, geeft het boek  www.voedingscentrum.nl

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?

Dit boek raakt je, want het gaat over jou. 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' van Jan Jaap van Hoeckel gaat namelijk over alledaagse problemen en situaties waar iedereen mee te maken heeft. Het bijzondere is dat dit boek je helpt om er op een andere, vaak onverwachte manier naar te kijken. Het geeft je net even de richting, bevestiging of schop die je soms nodig hebt. Zo ervaart actrice Isa Hoes dit boek ook. Het geeft haar vertrouwen en stimuleert haar om na te denken, zich te verbazen en vooral om haar leven te leven. Om die reden heeft Isa Hoes het eerste boek 'gedoopt' samen met de auteur.

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar veel mensen zijn het niet, of in ieder geval niet helemaal. Stel jezelf eens de vraag: ben ik gelukkig? Er zijn maar twee antwoorden: ja of nee, er zit niks tussen. Zeg je ja, dan is dit boek je op het lijf geschreven. Het gaat over jou, over hoe je denkt, kijkt en doet en hoe je omgaat met jezelf, met anderen en met de wereld. Een feest van herkenning. Zeg je nee of durf je niet volmondig ja te zeggen, dan heb je nog meer reden om dit boek te lezen. Het gaat namelijk ook over jou, hoe jij denkt, kijkt en doet. Maar wat veel belangrijker is: hoe je daar verandering in kunt brengen. Vandaag nog.

Ook Isa Hoes herkent zich erg in de verhalen en denkwijze van Jan Jaap van Hoeckel, zij voelt zich er in deze fase van haar leven door gesterkt.  Jan Jaap van Hoeckel (1941) schrijft vanuit zijn lange levenservaring en zijn werk als communicatieadviseur, mediator en coach. Na een carrière van ruim 40 jaar als copywriter, conceptdenker en marketingman, gooide hij het roer om en volgde hij de opleiding Mediator. Nu begeleidt hij mensen die vastlopen in hun leven en de behoefte hebben om weer losgetrokken te worden. Op zijn website www.goedinjevel.nl schrijft hij elke tien dagen een column over 'leven'. Deze columns zijn de basis geworden van de bundel 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' 

 Het 12 Weken Programma van Asja

Na het grote succes van het boek De Levensstijl Methode van Asja Tsachigova, verschijnt nu 'Het 12 Weken Programma' van Asja. Dit boek is een praktisch vervolg op het boek De Levensstijl Methode dat in korte tijd een hit werd. De Levensstijl Methode staat voor een drie-eenheid: voeding, ontspanning en beweging. Wanneer je deze drie elementen in goede harmonie gebruikt, bereik je het hoogste niveau van je gezondheid en je ideale gewicht zonder jojo-effect. Met Het 12 Weken programma ben je nog deze zomer slank en fit! In Het 12 Weken Programma leidt Asja je met overzichtelijke weekprogramma’s door De Levensstijl Methode heen. Met complete weekmenu’s en tips voor ontspanning en beweging is het een heel praktisch boek en wordt De Levensstijl Methode zonder al te veel moeite een automatisme. Je levensstijl dus! 

Runner's World Coach: Hardloopgids voor vrouwen

Nu in de winkel: de hardloopgids voor vrouwen: met trainingsschema's, tips en antwoorden op meer dan honderd vragen van beginnende en gevorderde loopsters; over de verschillen tussen mannen en vrouwen, over gezonde voeding, over lopen & zwangerschap en natuurlijk over het succes van Ladies Run. Voor maar € 6,95!


Je kunt ook een gids winnen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en mail je gegevens aan: info@happymom.nl

Wees lief voor jezelf!

Je zorgt goed voor je kinderen, steunt je man en helpt vrienden en familie. Altijd en overal ben je druk in de weer met het welzijn van anderen. Maar hoe zit het met
je eigen behoeften? Je passies en verlangens? Het evenwicht tussen geven en ontvangen is bij veel vrouwen zwaar verstoord. Patricia Spadaro brengt je weer in
balans en leert je vieren wie je zelf bent! Het is goed om als vrouw aan jezelf te denken en grenzen te stellen. En dat kun je ook prima doen zonder daarbij anderen uit het oog te verliezen. In Wees lief voor jezelf haalt Spadaro waarheden van wijsheidtradities uit Oost én West aan, die ze aanvult met persoonlijke anekdotes en herkenbare ervaringen van andere drukbezette vrouwen. Een realistische gids die geen wonderen belooft, maar je sleutels aanreikt … om de balans te vinden die je zo verdient. Echt lief zijn voor jezelf begint met het lezen van dit boek! Info: www.uitgeverijtenhave.nl

Adopteer een pup!

De pups staan te trappelen om later blindengeleidehond te worden. Dat is een hele verantwoordelijkheid, maar dat kunnen ze wel aan. Een goede opleiding kunnen ze volgen bij KNGF Geleidehonden.
Alleen, daar is geld voor nodig. Helpt u mee om hun studie te betalen? Al voor € 7,50 per maand adopteert u een van de puppy’s op onze website. Zo helpt u hem aan een studiebeurs en zijn toekomstige blinde baas aan een geleidehond.
Bekijk de schattige pups op www.adopteereenpup.nl

Yoga voor Moeders

Als moeder heb je aan 1 ding een chronisch tekort: tijd. En dan met name tijd voor jezelf, wat vaak zo hard nodig is. Yoga voor moeders laat je zien hoe je meer aandacht aan jezelf kunt geven, al is het maar tien minuten per dag, zodat je het drukke bestaan met kinderen vol kunt houden.

Dit boek staat boordevol tips en eenvoudige yoga en meditatie-oefeningen die je op elk moment van de dag tussen de verschillende activiteiten door kunt doen. Door de tips en oefeningen in dit boek keer je terug naar jezelf en ben je een bron van rust voor je kinderen.

Dag & nacht op stap met Herman den Blijker

Altijd trek is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto’s kan de lezer een dag meereizen met de beroemdste tv-kok van Nederland.

Herman is altijd onderweg en blijft nergens lang hangen. Intussen eet, proeft, drinkt en kookt hij, en natuurlijk geeft hij zijn nieuwste recepten weer prijs. Alle recepten in het boek zijn eenvoudig, maar ook interessant voor de meer ervaren hobbykok.
Zo is Altijd trek een hip en stoer boek dat alle Herman-fans zal aanspreken. Te bestellen bij: www.kosmosuitgevers.nl

Voel je goed met lekker fruit

Ik heb helaas al mijn familie niet in mijn directe naaste omgeving wonen. Ook veel van mijn vriendinnen wonen een eindje weg. Het is dan soms best lastig als je even iemand een lief gebaar wilt geven en dat je dat niet op kan lossen door je fysieke aanwezigheid. Is er iemand die je kent en ver weg woont een beetje ziek, voelt zich niet lekker in zijn/haar vel, kan hij/zij wel een oppepper gebruiken? Denk dan eens aan een fruitmand! Niets waar je zo vrolijk van wordt als door je tanden te zetten in een heerlijke aardbei, mango of druif en je voelt je na een superheerlijk gezond glas vruchtensap ook meteen stukken lekkerder. Fruit is bovendien gezond en twee stuks fruit per dag wordt aanbevolen als dagelijkse hoeveelheid. Bij www.fruitstuk.nl kun je het gewoon via de site bestellen, wat je maar wilt. Je kunt er een persoonlijk berichtje aan toevoegen en je maakt er iemand heel blij mee en daar word je zelf ook weer vrolijk van! www.fruitstuk.nl 

Snel een afspraak maken bij Rob Peetoom!

Niets heerlijker dan jezelf laten verzorgen om er daarna weer als herboren uit te zien en je goed te voelen! Dat kan als je een bezoekje brengt bij Rob Peetoom. Je kunt een metamorfose laten doen, kleur- en stylingadvies, beauty treatment, make-up en je haar laten knippen, kleuren en stylen. 'Je haar zit goed als de coupe past bij je uitstraling en persoonlijkheid'; aldus de visie van Rob Peetoom.

We hebben van happymom een speciale actie met Rob Peetoom: als je de bon hieronder print dan ontvang je een gratis Rosactive eyemask (bij een Rosactive beautybehandeling). Bellen voor een afspraak dus! www.robpeetoom.nl/haarlemmeta


Tijd voor jezelf; tijd voor ontspanning

 Ben jij uit je humeur en voel je je niet zo lekker? Grote kans dat het veel effect heeft op je kind die ook uit zijn humeur raakt en zo blijft de 'cirkel' ronddraaien. Doe er wat aan! Laat je kind eens een dagje op de creche of bij de oppas en neem eens een extra vrije dag. Leg je voeten op de bank en pak die zak lekkere drop en dat boek; of ga eens lekker shoppen op je gemak. Neem het er eens van. En dan hoef je niet meteen met een duur jurkje thuis te komen (hoewel...) maar als je diep in jezelf kijkt dan weet je nog best wel de kleine dingen te vinden waar jij optimaal van kunt genieten. Trakteer jezelf nou eens en geniet! Grote kans dat jij je hierdoor beter voelt, ontspannender en vrolijker. En je kind? Die ziet haar mama weer lachen, gek doen en zingen en wordt vervolgens ook weer blij. Want je kind doet jou na, in alles wat je doet dus ook in je humeur. Veel plezier samen!