Mama, ik verveel me!

Ok. Daar zit je dan, met een hele dag voor je, samen met je kind. De agenda helemaal leeg en het regent pijpenstelen. Zelf voel je je niet echt helemaal top vandaag en je kind kijkt je met vragende ogen aan want die kan zichzelf nog niet echt goed bezighouden.

Ik hou een soort schriftje bij wat ik in dit soort 'noodgevallen' even inkijk en altijd werkt. Ik schrijf er allerlei tips in die ik tegenkom om te doen met mijn kind. Of ik print regelmatig leuke kleurplaten uit om erin te doen. Hier een paar tips uit mijn noodmap:

  •  Zet een leuke cd op met kinderliedjes die je kind leuk vindt en ga lekker samen dansen. Daar word je zelf meteen ook vrolijk van! En daarna goed uitrusten natuurlijk!
  • Laat je kind een collage plakken van plaatjes uit oude tijdschriften. Dat kan over van alles gaan. Een letter waar ze mee bezig zijn op school, of leuke vakantieplaatjes. Wij hebben laatst een doos beplakt met vakantieplaatjes en er een brievenbus van gemaakt die al zeker een half jaar voor haar kamerdeur staat. We doen er regelmatig stiekum briefjes in naar elkaar. Reuzeleuk!
  • Laat je kind zich verkleden. Maak een verkleedkist (of nog leuker; maak samen met je kind een grote doos die hijzelf ook kan verven bijvoorbeeld!) en stop die vol met allerlei gekke dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook kleding van mezelf erin, niets leuker als dat! Hoeden, sjaals, liefst een prinsessenjurkje met hoed en feeenstokje of een piratenpak met zwaard en vooral de schoenen niet vergeten! Spiegel erbij en klaar ben je! En als je het helemaal goed aan wil pakken schmink je je kindje (of als je durf heb zet je je eigen make-up erbij. Dan wordt het helemaal een feest!)
  • Wat ook altijd werkt is een tentje opzetten, gewoon binnen. Of je kunt natuurlijk ook een laken over een paar stoelen gooien, kleed eronder, kussens en wat speelgoed erbij en klaar. Wat je kind ook prachtig vindt (althans de mijne, was dat we tosti's gingen eten in de tent; helemaal leuk.
  • Ga samen cakjes gaan bakken! Ik geef ronduit toe dat ik niet zo'n kookwonder ben, maar er zijn hele handige kant-en-klare pakken hiervoor bij de supermarkt. Mierzoet, maar ze lukken altijd en je kind vindt ze superlekker.
  • Lekker kleuren en plakken is ook altijd een succes: dan knip ik wat vormen uit van gekleurde blaadjes en je laat je kind ze opplakken op een vel gkleurd papier; of ik kijk op www.speelzolder.nl voor leuke zomerknutsels.
  • Ook de site van Frokkie en Lola is heel leuk om creatief bezig te zijn met dagritmekaarten en nog veel meer: www.frokkieenlola.nl
  • Je kunt ook heel veel kleurplaten printen via een site (bijvoorbeeld www.kleurplaten.nl ), je kind kan zelf mee uitzoeken en daarna inkleuren natuurlijk!

Tv-tijd 

 En als je het dan helemaal niet meer ziet zitten hoe je je kind rustig krijgt, kijk dan vooraf even in de tv-gids wanneer zijn/haar favoriete programma komt. 15 Minuutjes voor de tv kan echt wel een keertje. Kindertijd, Zeppelin en Sesamstraat zijn prima om naar te kijken. Een glaasje sap erbij met een appeltje: een geniet-momentje voor jou en je kind!