Hoe organiseer ik een kinderpartijtje?

 Je zoontje of dochtertje is bijna jarig! Hoera, van harte gefeliciteerd!

Hier een paar tips om er een leuk feestje van te maken. Het beste is om je kind bij de voorbeidingen zoveel mogelijk te betrekken en niet veel geheim te houden. Zo weet hij/zij ook wat er gaat gebeuren en is de spanning iets minder groot.

  1. Bepaal eerst het aantal kinderen die er mogen komen. Een gouden regel hierbij is hoeveel het aantal jaren dat je kind wordt; zoveel kinderen mogen er (ongeveer) komen. Dat is voor je kind ook duidelijk.
  2. Wil je het thuis vieren of buitenshuis? Als je het buitenshuis wilt vieren, ga dan op zoek naar een leuke locatie. Naast een kinderboerderij, bioscoop, een - overdekt -speelterrein, macdonalds of pannekoekenhuis, zijn er wellicht nog andere ideetjes in het streeknieuws te vinden of bij de vvv in je buurt. Even informeren bij andere moeders is ook een goede tip!
  3. Bepaal of je een thema wilt toepassen, bijvoorbeeld prinsessen of piraten. Dat maakt het soms wel makkelijker om bijvoorbeeld de spulletjes voor de aankleding te kopen, maar is ook een rode draad voor het verloop van de middag.
  4. Maak een planning hoe de middag gaat verlopen, met alle onderdelen erin en hoe je dat wilt gaan aanpakken. Bijvoorbeeld: 14.00uur: aankomst van alle kinderen met glaasje drinken. Daarachter kun je dan een kolom maken welke boodschappen je ervoor in huis moet hebben. Daarna kadootjes uitpakken; hierbij kun je nadenken hoe je dat wilt gaan doen, door middel van een spelletje bijvoorbeeld of verstoppen, en zo maak je een plannetje voor de middag tot en met het naar huis brengen van de kinderen.
  5. Schakel hulp in van je partner, moeder, zus, vriendin of andere moeder. Je denkt  vantevoren dat je het wel aankan, maar het is toch fijn als er iemand helpt, al is het alleen maar om foto's te nemen of om te filmen!
  6. Maak samen met je kind de uitnodigingen, en het is wel zo prettig die uit te delen voordat hij/zij in de klas zit of erna. Zo voelen kinderen die niet worden uitgenodigd zich niet gepasseerd.
  7. Bespreek met je kind wat hij/zij wil trakteren en hoe en ga daar samen voor op pad. Wel zo gezellig!
  8. Ga tijdig shoppen voor kleine presentjes, dingen die je nodig hebt (bv fotolijstjes), inhoud van traktatiezakjes, e.d. Dat geeft rust.
  9. Als het moment daar is: de boel leuk versieren met slingers, ballonnen, dek de tafel leuk en zet alles klaar wat je nodig hebt.
  10. Blijf rustig en kalm tijdens het partijtje!

Veel plezier!

Persoonlijke bruine snoepzakjes trakteren

Kijk toch wat leuk! Bruine papieren koek-zakjes met een leuke persoonlijke print. Eens wat anders dan anders... De koek-zakjes worden handmatig in-gevoerd in de printer, waardoor de print zo nu en dan (licht) kan verschillen. Natuurlijk ontvang je alleen de allermooiste prints!

Kids of the world past alle ontwerpen, met veel plezier (gratis!) voor je aan, zodat het helemaal jouw ontwerp wordt! www.kidsoftheworld.nl

Schrijfbaar tafellaken

Heb je binnenkort een kinderfeestje of een ander feestje in het vooruitzicht? Bestel dan bij opkop dit geweldige tafellaken waar je op kan schrijven en tekenen. 

Na het feestje kun je het gewoon wassen en weer opnieuw beginnen. De maat is 250 x 148 cm en is inclusief een set van 8 uitwisbare stiften. Kinderen zullen zich zo niet snel vervelen aan tafel! www.opkop.com