Meneertje Hatsjoe voorhoofdthermometer

Geen gedoe meer om de temperatuur op te meten bij je kleintje en handig voor thuis en zeker voor onderweg op vakantie!
De Meneertje Hatsjoe voorhoofd thermometer is een eenvoudige en snelle manier om de temperatuur te meten in zowel º C en º F. De voorhoofd thermometer is herbruikbaar en wordt geleverd in een hygiënische opslag doosje - klaar voor gebruik wanneer je hem het meest nodig hebt! Bedrukt met Meneertje Hatsjoe. Deze leuke thermometer is perfect om de temperatuur te checken bij zieke kleintjes! Hoe te gebruiken: houd Meneertje Hatsjoe strip stevig tegen droge voorhoofd gedurende (ongeveer) 15 seconden. Een groene kleur geeft de juiste temperatuur aan. We moeten allemaal wel eens niezen - maar niemand meer dan Meneertje Hatsjoe! Bij www.wereldmama.nl

Tita Toys lanceert eerste app voor peuters en kleuters

Tita Speeltuin is een nieuwe app van Tita Toys. Met Tita Speeltuin wil Tita Toys kinderen met plezier laten spelen terwijl ze tegelijkertijd en ongemerkt leren. Tita Speeltuin is bedoeld voor jonge kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar en geeft kinderen urenlang speelplezier. Natuurlijk spelen de kinderen zelfstandig met de app, maar als ouder blijf je contact met je kind houden. Ouders kunnen hun kinderen volgen op de ouderpagina en samen bijvoorbeeld de laatste 10 woorden van de dag bekijken en tot leven brengen.Voor meer informatie kun je kijken op: www.Titatoys.nl  

Tumbles game voor de iPad

De Tumblies zijn kleurrijke karakters zonder ras, geslacht of naam die bestaan uit op elkaar gestapelde schijven. Ze spelen met blokken en met simpele ‘alledaagse’ voorwerpen, zoals een bord, een prullenbak, of een weegschaal. Naast de televisieserie is sinds kort ook een iPad game over de Tumblies, bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Fantasie, creativiteit en vrij spel staan centraal in deze game waar voor het eerst de ‘magische grens’ van televisie wordt doorbroken. Na het bekijken van een aflevering stapt het kind in de wereld van de Tumblies en mag het zelf aan de slag. Bij de ontwikkeling van de game is volledig uitgegaan van hoe een kind speelt, leert en ontdekt.  

Veilig en met plezier het water op: varen met kinderen

Het is volop zomer en dan is varen met kinderen hartstikke leuk! Het wordt nog leuker als je zelf ook lekker kunt genieten omdat je weet dat je kids veilig zijn aan boord. Natuurlijk denk je er liever niet aan maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren en dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Daarom moeten kinderen aan boord van een boot altijd een reddingsvest dragen.

Het verschil tussen reddingsvesten en zwemvesten
Een reddingsvest wordt vaak zwemvest genoemd maar er is een belangrijk verschil: een reddingsvest voorkomt verdrinking, een zwemvest kan dat niet.
Een reddingsvest is zo gemaakt, dat wanneer een kind in het water terecht komt, het vanzelf op de rug wordt gedraaid. De grote kraag van het reddingsvest zorgt ervoor dat het hoofdje, mond en neus van het kind boven water blijven. Op deze manier blijven de luchtwegen vrij en kan het kind niet verdrinken.
Een zwemvest is een drijfhulpmiddel maar kan een persoon niet op de rug draaien. Kies voor een kind dus altijd voor een reddingsvest en niet voor een zwemvest.

Jonge kinderen & zwemluiers
Er zijn al reddingsvesten voor de allerkleinste kindjes vanaf 5 kg. Draagt je kind een luier? Houdt er dan rekening mee dat een gewone wegwerpluier drijfvermogen heeft. De luier kan hierdoor de werking van een reddingsvest negatief beïnvloeden. Je kunt je kind in combinatie met een reddingsvest het beste een zwemluier aantrekken. Zwemluiers hebben namelijk geen drijfvermogen en zorgen ervoor dat het reddingsvest gewoon z’n werk doet.

Nog even dit
Een reddingsvest vervangt natuurlijk geen ouderlijk toezicht. Houdt je kind in de buurt van water altijd goed in de gaten, ook al draagt het een reddingsvest.
Meer over kinderen en reddingsvesten: www.kidswatersport.nl/reddingsvesten

Veel plezier & een fijne zomer!

Ellen Groenveld, Happymom van Meike & Jasmijn (5)

Hoera!? Mijn kind gaat naar school

Als je kind voor het eerst naar school gaat, staat je leven op z’n kop. Niet zo heftig als vier jaar geleden toen je moeder werd, maar er verandert veel. Je krijgt ineens te maken met schooltijden, lange vakanties en allerlei ongeschreven regels op het schoolplein. De luis doet zijn intrede, net als kinder-feestjes, vieze woorden en allerlei soorten vriendjes én ouders. En dan hebben we het nog niet eens over wat er door school van je wordt verwacht.

Hoera!? Mijn kind gaat naar school is een boek vol herkenning, praktische en grappige weetjes, tips en ervaringen uit de praktijk en vooral veel humor.


Maya's eerste Nintendo DS game!


Maya zorgt in de vakantie voor uren speelplezier met haar allereerste Nintendo DS game! Dit kleurrijke, interactieve spel bevat 40 spelletjes en een grappig verhaal verteld door Maya. Speel jij mee met Maya, Willy en hun vriendjes in de bloemenwei? Kies dan één van de 3 bijtjes, spreid je vleugels en ga, samen met je vriendjes of alleen, dit bijenavontuur aan in het allereerste Nintendo DS game van Maya de Bij!

De Maya Nintendo DS game is een goede mix van een avontuur en activiteiten spel voor kinderen vanaf 3 jaar. Het spel is compatibel met de 3DS console. Je kan kiezen voor de ‘verhaal-optie’ waarbij je aan de hand van een spannend verhaal, verteld door Maya (met de stem van Free Souffriau), alle spelletjes in het spel speelt. Wil je enkel je favoriete spelletjes spelen dan kies je voor de optie ‘vrij spelen’.

Het spel bevat bovendien een oudergedeelte. In dit gedeelte kunnen de mama’s en papa’s zien hoeveel tijd er met het spel gespeeld is, welke drie spelletjes het populairste zijn en kunnen ze een maximale speeltijd instellen. De Maya Nintendo DS game is nu verkrijgbaar!

Handige Blenker XL voor op vakantie of aan het strand 

KipKep introduceert de Blenker XL, een extra royale variant van de Blenker Kid en Blenker Baby. Blenkers zijn heerlijke dunne doeken gemaakt van hydrofiel katoen die goed vocht absorberen, snel drogen en weinig ruimte in beslag nemen. De Blenker XL is door het royale formaat van 200x120 centimeter heerlijk om kinderen helemaal te omhullen. Ideaal na het badderen, als koel laken in bed, als licht en handzaam picknickkleed of natuurlijk als de perfecte doek voor op het strand. De Blenker XL is geschikt voor het hele gezin en daarom de must-have van deze zomer!