Met de kinderen naar Napels!

De Nederlandse Iris de Brouwer woont sinds 2005 in het gezellige vissersdorpje Pozzuoli, dat tegen Napels aan ligt. Samen met haar Napolitaanse man en haar twee kinderen geniet ze volop van deze plek. Ontdek de favoriete adressen van Iris en haar gezin. die in de nieuwe reisgids staan 100% Napels. De gids beschrijft niet alleen de stad zelf, maar ook Pompeii, Vesuvius en Capri. Zes wandelroutes leiden je langs highlights en de leukste adressen volgens de locals. Bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés winkels zijn overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. En met de uitneembare plattegrond, duidelijke routekaarten én gratis app voor je smartphone vind je altijd je weg. Prijs: € 14,95 Meer info op: www.100procenttravel.com.  

Rijksmuseum lanceert nieuw familiespel voor smartphone

Ontdek het raadsel van de Nachtwacht, maak een Melkmeisje-selfie, krijg een opdracht van de directeur en ontdek de geheimen van de 17de-eeuwse Nederlandse vloot. Vanaf vandaag kunnen jong en oud samen een leuk én leerzaam spel spelen in het Rijksmuseum. Dit familiespel leidt families langs hoogtepunten en verrassingen uit de collectie, met als doel acht geheimen te ontrafelen. Het spel kan gratis worden gedownload en is ook verkrijgbaar via de multimediatourbalie in het Rijksmuseum. Voor iedereen vanaf 6 jaar.  

Even lekker een weekendje weg?

Zoweg.nl heeft een heerlijk arrangement samengesteld met Hotel de Druiventros in Berkel-Enschot inclusief een dagkaart voor de Efteling. Kijk hier voor alle informatie! 

Gezellig een dagje naar Madurodam 

In het vernieuwde Madurodam is er meer te zien en vooral veel meer om samen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de Oosterscheldekering bedienen, leren vliegen op Schiphol of bieden op de bloemenveiling. De Madurodammertjes spelen een hoofdrol en vertellen verhalen over Nederland op interactieve schermen. Een inbreker geeft een lesje kunstgeschiedenis en een coureur vertelt over onze innovaties – en zo zijn er nog tientallen anderen. Een speelse manier om bijzondere dingen over Nederland te ontdekken, voor jong en oud. Eén ding verandert niet in Madurodam: alle opbrengsten gaan naar goede doelen voor kinderen en jongeren. www.madurodam.nl 

Kunst & Kinderen

Als je binnenkort naar een museum wilt met je kind(eren), kijk dan eens eerst naar de site van kunst & kinderen. Kunst & Kinderen is een online magazine met berichten, artikelen en interviews over kunst en kinderen. De site houdt de leukste kinderworkshops bij, schrijft over kinderen en museumbezoek en verzamelt uitspraken over wat kunst doet met kinderen. Het magazine gaat elke maand in gesprek met een papa/mama-kunstenaar over Liefde voor - Kunst overdragen. Voor de liefhebbers: in de rubriek Kunst door de ogen van een kind een verslag van het wekelijks kunstbezoek met twee jonge kinderen. Meer info: www.kunstenkinderen.nl 

Snel een uitje zoeken met kinderen?

 

 

Er zijn van die dagen dat ik bij mezelf denk: wat zullen we nou eens gaan doen de hele dag? Dan ga ik toch even wat rondsnuffelen op het internet en vaak kom ik tot een leuk idee als ik de site van uitmetkinderen bezoek.

 

Ben jij ook op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in je eigen buurt of je vakantie-adres? Voer dan simpelweg de gegevens hiernaast in; het wijst allemaal vanzelf.

En zo krijg je van uitmetkinderen.nl de allerleukste uitjes in je buurt. Makkelijker kan het niet toch? Veel plezier!