Handige auto’s voor ouders

Of je nu een liefhebber bent van mooie auto’s of dat je dit louter ziet als een handige manier om van A naar B te komen, op het moment dat je kinderen krijgt zul je zien dat je heel andere eisen gaat stellen aan de auto dan voorheen. Een sportauto is dan net zo onpraktisch als een derdehands Suzuki Alto. Dus, als er een gezinsuitbreiding aan zit te komen, oriŽnteer je dan ruim op tijd op een website als Autoscout24 zodat je niet voor verrassingen komt te staan en op het laatste moment een gehaaste keuze moet maken.

Ruimte en veiligheid
Neem in ieder geval niet een te krappe auto. Zorg ervoor dat de kinderwagen straks in de auto past en neem vooral geen twee- of driedeurs auto: dat is vragen om moeilijkheden als je het kind in het autostoeltje op de achterbank wilt zetten. Let bij een gezinsauto ook op belangrijke extra’s zoals centrale deurvergrendeling en Isofix voor kinderzitjes. Dat laatste is een gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van kinderzitjes, waarmee deze op een veilige manier kunnen worden vastgemaakt op de achterbank. Verder geldt meestal dat een grotere auto veiliger is dan een kleine – al gaat dat niet altijd op. Het is ook handig als er meerdere kinderen in de auto passen: niet alleen voor het geval dat er nog broertjes en zusjes bijkomen, maar ook voor een eventuele carpool naar school.

Een populaire gezinsauto die aan deze eisen voldoet is bijvoorbeeld de Citroen Berlingo, maar er zijn natuurlijk veel meer modellen die net zo geschikt zijn. Veel hangt uiteraard af van het budget dat je ter beschikking heeft.

Bekleding
Kinderen kladderen, dat is een vaststaand feit en daar is weinig aan te doen. Een auto met stoffen bekleding is daarom niet zo handig. Lederen bekleding kost een stuk meer, maar is wel gemakkelijk schoon te maken als een baby spuugt of kinderen knoeien. De meeste autofabrikanten bieden ook een goedkopere bekleding van kunstleer of glad plastic aan.

Bronbestand foto: http://www.flickr.com/photos/54329815@N00/2533855059/