Negen tips voor een hotelverblijf met kinderen

Een ontspannen weekend weg met kinderen lijkt erg moeilijk. Ze vragen veel aandacht, zeker in een andere omgeving. De accommodatie heeft hier veel invloed op. Ga je een weekendje op stedentrip en overnacht je in een hotel? Lees dan onderstaande tips!

1. Familiehotels.
Er zijn genoeg hotels in Nederland en Europa die zich profileren als kindvriendelijke family hotels. De kans is groot dat deze hotels extra aandacht schenken aan kinderen. Zij zorgen niet alleen voor comfort voor jou, maar ook voor plezier voor kinderen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Novotel - http://www.novotel.com/nl/family/index.shtml of op familiehotel.nl - http://www.familiehotel.nl 

2. Korting of gratis.
In sommige (familie)hotels krijgen kinderen korting op hun verblijf of verblijven ze zelfs gratis. Hiermee kun je veel geld besparen. Zoek en vergelijk dus prijzen voordat je boekt. 

3. Familiekamer.
 
Hoeveel bedden staan er op de kamer? Anders dan bij een appartementje, slaap je in een hotel doorgaans op één kamer. Sommige hotels hebben meerdere bedden op een kamer of hebben de beschikking over een bedbank voor de kinderen. Wij vinden dat niet comfortabel; kinderen vinden dat juist leuk en slapen toch als een blok na een actieve dag. Vaak is dit goedkoper dan losse bedden of een extra kamer. 

4. Keuze restaurant.
Bij een kindvriendelijk hotel hoort ook een kindvriendelijke menu. Heeft het hotel keuze uit speciale kindermenu's?

5. Spelen. 

Met een speelruimte in of buiten het hotel, ben je verzekerd van een plezierig verblijf van je kinderen. Sommige hotels hebben ook een zwembad of bieden DVD's aan voor kinderen. En terwijl de kinderen zich vermaken, kun jij lekker ontspannen.

6. Animatie.

Zeker als je langer op vakantie gaat naar een resort in bijvoorbeeld Griekenland of Turkije, ben je erg gebaat bij een animatieteam. 

7. Benodigdheden.

Er zijn zelfs hotels die alle denkbare benodigdheden in huis hebben: kinderwagen, buggy, flessenwarmer, babybadje, etc. Dat scheelt je weer ontzettend veel bagage! Maar vooraf een lijstje met dingen die je zeker niet mag vergeten mee te nemen.

8. Kinderopvang.

Hotels met kinderopvang zorgen ervoor dat je zelf ook af en toe een ochtend of middag kunt genieten. Iemand anders zorgt voor je kinderen, jij zorgt voor jezelf. 

9. Armbandje. 

Een armbandje met telefoonnummer en/of kamernummer geeft jezelf wat meer rust als je je kinderen even uit het oog bent verloren. Voor kleine kinderen is een hotel één grote, nieuwe wereld die ze maar al te graag willen ontdekken.

De laatste tip is natuurlijk om ook zelf zoveel mogelijk te genieten. Als jij kunt ontstressen en kunt genieten, dan kunnen je kinderen dat ook.