Wintersport met de kinderen

Een wintersportvakantie is voor iedereen leuk en gezond: zowel voor ouders als kleine kinderen en eventueel meereizende grootouders. Zodra je naar de piste oploopt zie je rode wangetjes bij de kinderen en hoor je ze kwetteren van plezier. En voor de ouders is het helemaal ideaal: overdags gaan de kinderen naar het skiklasje en ’s avonds, wanneer ze uitgeteld op bed liggen, is er voor de ouders misschien wel een leuke après-ski activiteit. Dat gaat natuurlijk als je met meerdere gezinnen op pad gaat en afspraken maakt over oppassen. Ach, en anders is er meestal wel een oppas te regelen.

Oostenrijk: Nederlandse skileraren
Dit prachtige alpenland, met een grote sneeuwzekerheid en mooie vergezichten, heeft zeer goed aangelegde pistes. Hier treft je voor elk wat wils aan: steile zwarte pistes voor de geoefende skiers en snowboarders, maar ook veel brede blauwe en rode pistes voor de kinderen. Oostenrijk heeft ook betere skiliften dan Frankrijk en Zwitserland. Als je afgaat op eerdere reiservaringen is Oostenrijk de beste bestemming voor een wintersport met kinderen. Je hebt in de meeste wintersportoorden kinderskischooltjes met Nederlandse of in ieder geval Nederlands sprekende skileraren. Dat is natuurlijk van groot belang, want het is wel belangrijk dat kinderen veiligheidsinstructies begrijpen en een leraar kan een kind sneller op zijn gemak stellen als het zijn eigen taal spreekt.


Frankrijk, zonder après ski
Ook wintersport in la douce France krijgt goede vakantiebeoordelingen. Om te beginnen is het er een stuk goedkoper dan Oostenrijk en Zwitserland. Dit komt omdat er in de meeste wintersportplaatsen minder standaard faciliteiten zijn dan bijvoorbeeld in Oostenrijk en er ook minder de nadruk ligt op après-ski activiteiten (want juist daar gaat veel geld inzitten en dat doe je toch niet zo snel als je met de kinderen op pad gaat).

Je ziet: voor elk wat wils op wintersport. Veel plezier!