Interview met happymom Angela Groothuizen 

Dit keer hebben we een interviewtje met Angela Groothuizen. We kennen haar natuurlijk van de Dolly Dots en op het moment zit Angela samen met Gordon, Eric en Stacy in de jury van de X-factor wat elke vrijdagavond op RTL4 te zien is. Ook op Belgie 1 is ze momenteel te zien als jurylid in het Belgische programma ‘Steracteur/Sterartiest. Daarnaast heeft onlangs haar nieuwste cd uitgebracht, die heet Melk en Honing. Ze heeft twee kinderen, Lola (1995) en Nona (1998).


1. Wat heb je het ontzettend druk met vanalles, het lijkt wel of ik je elke dag op tv zie, dan weer dit, dan weer dat; hoe combineer je dat allemaal met het moederschap van jullie 2 dochters, Lola en Nona?
“Op dit moment werkt mijn man thuis en hij doet de dagelijkse dingen. Ivana (onze aupair) springt wel eens bij om de was te doen als ik heel druk ben en we hebben iemand die ons huis schoonmaakt. Verder zijn de meisjes behoorlijk zelfstandig en kunnen ook wel eens even alleen zijn.”

2. Vind je het moederschap moeilijk of gaat het eigenlijk allemaal vanzelf?
“Nee, ik vind het echt helemaal natuurlijk gaan, misschien omdat we al 35/36 waren toen we de eerste kregen. We hadden de rust om de kinderen de ruimte te geven die ze nodig hebben. We hebben ook wel geluk met twee makkelijke lieve meisjes.”

3. Ik heb ergens in een interview gelezen dat je een hele lieve moeder hebt en je vader best veel ziek was; hoe heeft dat jou als kind gevormd?
“Ook mijn vader was een lieve man maar wel zočn een die gewoon zijn eigen gang ging en af en toe ging het mis, kreeg hij weer een hersenbloeding, wij vermoeden nu dat dat het was. Hij kon ook af en toe enorm kwaad worden en dat zagen we dan al weken aan komen. Mijn moeder was een thuismoeder, maakte alles gezellig en offerde zich op. Ik heb veel van haar overgenomen als moeder, maar was al jong van plan om zelf economisch onafhankelijk van mijn partner te zijn en ook om een carriere te hebben.”

4. Zijn er dingen in de opvoeding die je precies hetzelfde doet als je ouders?
“Ondanks dat mijn vader vaak moest slapen, was het thuis een drukke bedoening. Alle vriendjes speelden het liefst bij ons en ook toen mijn broers en zusters tieners waren was het altijd een gaan en komen van veel tieners. Mijn ouders vonden dat wel gezellig en dat was het ook. Veel aanlopertjes hadden we dus en die hebben we hier bij ons thuis ook. Altijd volle bak hier in mijn gezin. Als er eten is voor 4 is er ook eten voor 5. De gezelligheid van thuis heb ik meegenomen.”

5. Hoe ziet jullie zondag eruit? Vanaf opstaan tot naar bed?
“Lekker lui, Rob en ik slapen dan echt eens goed uit. De kids rommelen wat beneden, voor de tv of de Wi. Wij kunnen zočn dag gewoon luierend op de bank doorbrengen, soms gaan we naar vrienden of zijn we in ons weekendhuis. Wij gebruiken de zondag echt als rustdag.

6. Zijn er nog dingen die je in de toekomst wilt gaan doen, of ga je het komend jaar rustig aan doen?
“Ik ben tevreden zoals het nu gaat. Ik heb veel plezier in de xfactor waar ik jurylid bij ben, de tv brengt weer een hoop opwinding en adrenaline met zich mee en ik ben af en toe heel druk, maar voor de rest werken Rob en ik thuis en dat bevalt echt heel erg goed.

7. Heb je nog een goede tip voor andere moeders? (dat kan over van alles gaan)
“Vergeet jezelf niet, maak geen projekt van je kind. Vaak lijkt het mij beter om ze even te laten en ze dan te observeren. Die van mij komen zelf naar me toe als ze geholpen moeten worden.
Ik liet mijn piepkleine meisjes al de trap op kruipen, bleef er wel bij maar liet ze de ervaring beleven in plaats van te verbieden. Ik vertelde ze dan wel dat het een beetje gevaarlijk is, maar dat voel je misschien zelf wel dus je moet omgekeerd, achteruit eraf lopen als je nog klein bent. Dat soort dingen; ik vind dat ze zelf dingen moeten
beslissen en uitzoeken maar ik ben wel in de buurt als ze advies nodig
hebben. Natuurlijk scheelt dit per kind, sommige kinderen hebben veel meer structuur nodig maar geen enkel kind wordt blij van te strakke grenzen en zal ze stiekem toch overtreden.”

Oproep!  

Hoe doe jij het allemaal; je moederschap combineren met 'de rest'? Wil jij jouw ervaring als moeder met anderen delen? Stuur dan snel een email met foto en een kleine beschrijving van jezelf naar info@happymom.nl Wie weet nemen wij dan contact met je op en zie je jezelf dan terug op deze site.