Interview met Chimene van Oosterhout over het moederschap

Hoewel Chimene van Oosterhout een heel druk leven leidt, mochten we haar toch wat vraagjes stellen over het moederschap.
Chimene van Oosterhout  (1967) is model, presentatrice en actrice en je kent haar wellicht van o.a. Yorin Travel. Tevens heeft ze haar eigen PR-bureau. Momenteel is ze op de televisie te zien in 4ME. Ze woont in Zweden en heeft 1 zoon Lyam (2003).

1. Je bent enorm veelzijdig; o.a. presentatrice, omroepster, model, schrijfster, actrice; wat vond je tot nu toe het allerleukste om te doen en wat zou je absoluut nog eens willen doen?
"Ik heb de hoofdrol in de Amerikaanse speelfilm : EX PATRIOTS, gespeeld. Een verhaal dat zich afspeelde gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk in New York..
Daren Still Evans (uit The Cosby Show waarin hij de schoonzoon van Bill Cosby speelde) was mijn tegenspeler en tevens regisseur.
Dat was een unieke ervaring en zou ik absoluut nog eens willen doen. Spelen in een (internationale ) speelfilm."

2. Hoe combineer je je drukke werk met de zorg voor je zoon Lyam (5-2-2003)?
"Dat gaat op zich wel makkelijk. Schrijven kan thuis, en het werk als presentatrice is redelijk overzichtelijk. Het is geen 9 tot 5 baan. Als ik het een paar weken van te voren weet kan ik het goed regelen.
Hoe regel je het thuis allemaal? Tegenwoordig helpt mijn vriend Olaf mee en als hij te druk is kan Lyam altijd bij familie of een vriendje terecht. Dan haal ik hem na het werk weer op".

3. Heeft het moederschap jou veranderd en wat wil je je zoontje heel graag meegeven in zijn opvoeding?
"Ja zeker heeft het moederschap mij veranderd, het draait nu absoluut niet meer om mij, maar om Lyam. Hij gaat ten alle tijden voor en dan pas ben ik aan de beurt. Voorheen was het eerst Chimène, nu ben ik bovenal Chimama.
Ik wil Lyam vooral creativiteit en vrijheid meegeven. Natuurlijk ook eerlijkheid, maar daar ga ik vanuit dat vanzelfsprekend is. Maar de creativiteit om anders te denken en leven dan anders en dat het leven niet in een keurslijf hoeft. Dat hij zijn dromen waar kan maken als hij dat wil".

4. Waar word jij een happy mom van?
"Als ik een happy son heb, dan ben ik een happy mom".

5. Doe je de opvoeding aan je zoontje helemaal anders als die van je ouders of zijn er toch wel veel overeenkomsten?
"Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Ik had thuis alle mogelijkheid mij te ontplooien en mocht altijd vriendjes en vriendinnetjes meenemen wanneer ik maar wilde en ze mochten blijven slapen en eten, dat was allemaal géén probleem. Dat is een grote overeenkomst".

6. Wat is het favoriete gerecht waar thuis van gesmuld wordt en de borden van leeg gaan?
"Sushi met soyasaus en pizza en broodje filet americain!"

7. Heb je nog een goede tip voor andere moeders? (Dat kan over van alles gaan).
"Luister naar je kind en bekijk welke behoeftes hij/zij heeft. Ze geven zelf al VEEL aan…. Meer dan je in eerste instantie denkt."