Interview met Dyanne Beekman over het moederschap

Wie kent haar niet? Dyanne Beekman (1972) is een van Nederlands bekendste imagostyliste van Nederland. Ze werkte onder andere voor Marco Borsato en Wendy van Dijk en heeft onder de merknaam DYANNE inmiddels acht collecties, waaronder een eigen kinderkledinglijn, achter haar naam staan. Ook ken je haar wel van het mode-programma Looking Good, Passion for Fassion en Look of Love. Ze woont samen met Frans ten Berge en ze hebben samen een zoon gekregen, Christian (10 augustus 2009). 
Voor ons vond ze toch nog eventjes de tijd voor een interviewtje over het moederschap.

1. Jullie zoon Christian wordt in augustus alweer 1 jaar. Heb je al een goede balans gevonden tussen werk en prive? (Of was je er al aan gewend door de 2 dochters van je partner Frans?).
Ik heb sinds de geboorte van Christian nog meer respect gekregen voor moeders. Met de zorg voor Christian kan ik gelukkig terugvallen op mijn ouders en schoonouders. Door hun kan ik bijvoorbeeld maandag lekker lang doorwerken. Een dag per week heb ik een dag voor Christian en mij alleen. Dan haasten we ons nergens voor en heb ik alle tijd voor hem.

2. Heeft het moederschap jou veranderd?
Uiteraard ben ik door het moederschap veranderd. Ik was altijd al emotioneel maar sinds ik moeder ben geworden komen emoties nog harder naar binnen lijkt het wel. Naast alle activiteiten voel ik de drang om een stichting te beginnen voor kids of alleenstaande moeders; zaken die me aangrijpen.

3. Zijn er dingen die je uit je eigen opvoeding herkent en die je absoluut niet hetzelfde wil doen of juist wel?
Net als mijn moeder ben ik gewoon blijven werken nadat ze moeder is geworden. Ik had altijd al heb heel veel respect voor mijn moeder, maar sinds ik zelf moeder ben ik dat alleen maar meer geworden. In mijn beleving was ze er altijd voor ons, net als mijn vader, terwijl ze toch fulltime werkte. De schoolvakanties zorgde ze dat ze altijd vrij was, dus op de belangrijke momenten was ze er voor ons. Zo wil ik dat doen! Ik ben trots op mijn mama.

4. Je ziet er altijd fantastisch uit; wat is jouw beauty-geheim?
Ik eet bewust, geen vlees en houd erg van groene groenten en eet alleen als ik trek heb. Dus gezond allemaal. Daarnaast heb ik het hardlopen weer opgepakt, en doe ik aan yoga en pilatus. Leef bewust!

5. Wat is jouw ultieme vorm van ontspanning?
Ik kan heerlijk ontspannen voor de openhaard met mijn lief en een goed glas wijn. Maar ga ook graag een stuk lopen met mijn hond Redt; heerlijke de vrije natuur in!

6. Waar kunnen we jou voor wakker maken s'nachts? (behalve voor het gehuil van Christian dan :-)
Japans en een goed glas wijn.

7. Je hebt al heel veel gedaan maar is er toch nog iets wat je zou willen doen of vindt je het leven wat je nu leidt helemaal goed?
Het merk DYANNE heeft inmiddels zeven collecties, we geven dames in negen stappen online stijladvies en sinds twee maanden hebben we een kindercollectie. Binnenkort komt daar ook een schoenencollectie bij, en beginnen we met themadagen. We krijgen zoveel vragen binnen als “wat past bij mij?’, wat is de ideale jeans en wat moet ik aan?” In deze workshop zal je in drie stappen de ideale jeans vinden en er ook de deur mee uitgaan.

8. Heb je nog een goede (fashion)tip voor andere moeders?
Blijf je verzorgen en vind jezelf de moeite waard omdat te doen. Heel wat vrouwen zijn na hun zwangerschap onzeker over hun lichaam en camoufleren dit. Richt je op wat je wel mooi vindt! Kijk goed naar je eigen stijl en investeer in goede basics. Een gezin met kinderen is druk, bedien jezelf van het gemak dat internet biedt en bestel bijvoorbeeld de boodschappen online op albert.nl en laat tegelijk je kleding bezorgen via wehkamp.nl.