Interview met Lenny Versteegden over het moederschap

Dit keer hebben we een interview met Lenny Versteegden (37 jr). Je kent haar vast wel van het tv-programma Big Diet en ze heeft ook een gezin begeleidt in het tv-programma 'De Afvallers'.

Daarnaast heeft ze een eigen praktijk voor voedig en sportdietiek. Ze woont samen met Thomas (30 jr.), huisarts i.o. en ze hebben samen een dochter van 1 jaar, Sophia Adriane.

 

1. Hoe kun je het beste succesvol afslanken?
“Afslanken is volgens mijn filosofie geen dieet. Mijn adviezen zijn opgebouwd vanuit mijn 4 pijlerfilosofie. Deze 4 pijlers horen in balans te zijn om succesvol af te slanken op lange termijn. Dat geef ik als volgt vorm:
1) Gezond eten - Lekker eten, in hoeveelheden die bij JOU passen.
2) Gevarieerd bewegen - Afslanken en bewegen gaan hand in hand. Ook hier geldt: wat is voor JOU praktisch haalbaar en in te passen.
3) Genieten (ontspannen) - Je lichaam op tijd ontspanning en rust gunnen vermindert stress, waardoor je op alle fronten beter functioneert. Je wordt fysiek en mentaal sterker: een belangrijke voorwaarde voor een gezond en slank leven.
4) Gezicht (uiterlijk) - Wie zich goed voelt straalt dit bovendien uit!

2. Waar kunnen mensen de kracht vandaan halen om te starten met een dieet en hoe de motivatie om te blijven volhouden?
“Alles valt of staat met gemotiveerd zijn! Wil je Ècht afslanken? Dan lukt het. Houd elke keer je doel voor ogen. Je hebt al een gezondheidswinst bij†5 - 10% gewichtsafname!”

3. Hoe regelen jullie de zorg voor jullie dochter?
“Sophia is nu nog lekker veel bij mij! We hebben er bewust voor gekozen om Sophia niet naar het kinderdagverblijf te brengen. Als ze twee is willen we haar laten kennis maken met een crÈche. Dan lijkt het ons voor haar leuk om met andere kindjes een paar uurtjes per week te spelen. Voor die tijd hoort een kind bij zijn ouders of familie, zo zijn wij van mening. Ik kan veel vanuit huis doen, vanwege mijn gezondheidsplatform op internet maar heb natuurlijk ook veel afspraken buiten de deur en werk regelmatig aan programma's op radio en TV mee. Deze afspraken maak ik als Thomas thuis is. Hij is om de week een dag vrij en natuurlijk kan hij in het weekend en avond wat extra zorg op zich nemen. Verder gaat Sophia gemiddeld 2 dagen maar soms ook wel 3 of 4 dagen naar oma, mijn moeder of ze is bij mijn zus. Zij zijn gek op Sophia!†Dat ligt een beetje aan onze†werkschema's. Ik ben vaak wel in de buurt die dagen want heb ook vaak afspraken op ons wellness- en afslankcentrum in Lieshout. Dat centrum ligt toevallig tegenover het huis van mijn moeder. Ideaal dus!”

4. Waar word jij een happy mom van? Waar haal je je energie uit?
“Sporten, het liefst in de natuur: met name mountainbiken! Ik ben echt iemand van de leuke dingen doen, zoveel mogelijk. Wij vinden, Sophia hoort er helemaal bij in alles wat we doen en als het enigzins kan, bijvoorbeeld uiteten, dan gaat ze gewoon mee. We hebben daar bijvoorbeeld met de aanschaf van onze kinderwagen rekening mee gehouden! Verder houd ik van films, uitgaan: feestjes, skien en...natuurlijk shoppen. Vroeger vooral voor mezelf maar nu raak ik NIET uitgekeken op al die leuke babydingetjes!”

5. Wie doet de huishoudelijke taken en wie zorgt of is dat bij jullie goed in balans?
“Bij ons is het heel goed in balans! Thomas doet erg veel in het huishouden. Een echte metro-man. Hij neemt ook veel zorg voor Sophia uit handen zodat ik ook op tijd aan mijn rust kan komen.”

6. Heb jij nog een goede tip voor andere moeders?
“Een goede tip voor andere moeders…als je het over slank blijven hebt? Ik weet nog dat ik na mijn zwangerschap 7 kilo meer woog dan voor ik de zwangerschap inging. Na zo'n 5 maanden had ik het er nog niet af! Toen dacht ik: en nu is het afgelopen. Ik ga de komende maanden niet meer snoepen Èn beginnen met structureel 1x per week sporten. Et voila, na 5 maanden 7 kilo lichter.Ben nu weer fijn op mijn eigen gewicht. Zo eenvoudig kan het zijn. Alles valt of staat met jouw eigen motivatie wat dit item betreft.
Verder vind ik een goede tip: zorg dat je gezond eet en regelmatig eet Èn beweegt. Je kind kijkt naar alles wat jij doet. Dus snoepen aan het aanrecht is bijvoorbeeld not done! Je kind lijkt me de beste motivatie overigens om gezond te leven!”

Voor meer informatie: zie www.dietist.tv

Op haar site staan veel vragen en antwoorden en je kunt ook zelf via haar emailadres (lenny@dietistelenny.nl) een vraag stellen. Daar pakt zij regelmatig toegankelijke vragen uit. Je kunt ook lid worden van haar gratis TIPmail.