Interview met Leontien van Moorsel over het moederschap

Diep respect hebben we voor Leontien van Moorsel, voormalig wielrenster en maar liefst 6x benoemd tot sportvrouw van het jaar. Ze organiseert tegenwoordig Leontiens Ladies Ride. In 2008 kwam haar geautoriseerde boek uit 'Leontien van Moorsel, de rit van mijn leven'.
Samen met haar man Michael Zijlaard, heeft ze een dochtertje Indy. Lees hier het hele interview met haar over haar werk, haar leven, en hoe ze het thuis allemaal organiseert.

1. Jullie dochtertje Indy is alweer 3 jaar; heb je een goede balans tussen het werk en de zorg? Hoe regel je het thuis allemaal?
"We hebben thuis een fijne hulp en daarbij vaak ook nog eens ondersteuning van (schoon)ouders waardoor ik een goede balans heb gevonden tussen werk en de zorg. Sommige weken zijn heel erg druk, maar er zijn ook weken bij waar ik het wat rustiger heb en dan heb ik weer genoeg tijd om leuke en gezellige dingen te doen met Indy. Het wisselt elkaar prima af op deze manier"
.
2. Heeft het moederschap jou veranderd?
"Ja, het heeft me zeker veranderd. Ik ben een stuk rustiger en zelfverzekerder geworden. Niets is belangrijker dan Indy. Als zij maar gezond en gelukkig blijft, ben ik blij en gelukkig. Alle andere dingen zijn veel minder belangrijk nu".

3. Waar wordt je een happy mom van? Waar haal je energie uit?
"Als ik Indy uit bed haal, die prachtige glimlach zie en haar armpjes om me heen voel. Dat is echt het allermooiste wat er is"!

4. Hoe ziet een zondag eruit bij jullie?
"Meestal ga ik eerst even sporten. Als het slecht weer is, doe ik dan binnen en is Indy gezellig bij me. Ze heeft zo’n kleine kinderhometrainer waar ze dan 5 minuutjes op ‘traint’ en gaat daarna lekker spelen met haar keukentje die bij ons in de sportruimte staat. In de wintermaanden gaan we regelmatig naar het veldrijden en in de zomermaanden naar wedstrijden van onze wielerploeg. Indy gaat dan vaak mee als grootste supporter. Maar mijn ideale zondag is om lekker met z’n drietjes en de hondjes het bos in het te gaan, daar een flinke wandeling te maken en daarna lekker pannenkoeken te gaan eten. Als we het s'avonds dan nog afsluiten met een DVD’tje op de bank, ben ik helemaal gelukkig!"

5. Je ziet er altijd fantastisch uit; moet je er veel aan doen om er zo goed uit te blijven zien?
"Ja! Je krijgt niets voor niets! En hoe ouder we worden, hoe meer tijd het kost, dat is nou eenmaal een feit. Maar ik beweeg iedere dag, eet verantwoord en zorg goed voor mezelf. Daarnaast ga ik regelmatig voor een lekkere beautybehandeling naar Dorien.nl en kom dan herboren weer naar buiten".

6. Is er nog iets in de toekomst wat je zou willen doen of vindt je het leven wat je nu leidt helemaal goed?
"
Ik ben echt heel erg gelukkig op het moment. Graag zou ik in de toekomst meer willen gaan betekenen voor meisjes die te maken hebben met een eetstoornis. Momenteel ben ik druk aan het uitzoeken op welke manier ik dit het beste kan gaan doen met mijn Leontien.nl Foundation."

7. Heb je nog een goede tip voor andere moeders?
Geniet!!! Kinderen zijn zo groot dus geniet daarom van ieder vrij moment met je kindjes. Ook als je een hele drukke baan hebt!

Kijk voor meer informatie op www.leontien.nl en daar kun je je ook aanmelden voor de  Leontien Ladies Ride die ook in 2011 weer gereden zal worden.