Hoe doet mama DaniŽlle het allemaal?

We interviewen DaniŽlle de Groot. Ze is 35 jaar en werkt 18 uur per week als project-assistente bij Bureau Bereikbaarheid Utrecht. Ze is getrouwd met Remco de Groot (ook 35) die een eigen bedrijf in financiŽle dienstverlening heeft (DeGro Assurantie). Zijn aantal werkuren wisselt per week, maar het gemiddelde is 50 uur per week. Ze hebben samen twee zonen: Thijs van 7 jaar en Koen van 5 jaar.

1. Hoe regelen jullie de zorg voor de kinderen na school?
Wij zorgen zelf voor de kinderen. Op dinsdag en donderdag, mijn werkdagen, zorgt Remco voor de kinderen. In noodgevallen zijn er altijd de opa’s en oma’s die willen helpen.

2. Hoe hebben jullie het huishouden geregeld?
Het huishouden komt voor het grootste deel op mij neer, omdat ik het minste werk. Remco verzorgt het eten en eventuele boodschappen op mijn werkdagen en in het weekend verzorgt hij de strijk. De overige taken doe ik zelf.

3. Waar word je een happy mom van?
Ik word al van kleine dingen een happy mom, dat kan van dingen zijn die ze zeggen (“ik vind jou de liefste mama van de wereld”) of gewoon van een kus, maar het belangrijkste vind ik om te zien dat ze gelukkig zijn en plezier hebben.

4. Wat doen jullie in het weekend?
De zaterdag staat in het teken van voetbal en zwemles. Thijs speelt de ochtend een wedstrijd voor de competitie. Hij speelt bij de F-4 van VVIJ. Koen en ik gaan van 12.00 uur tot 13.00 uur naar het zwembad in Vianen voor zwemles. Daarna gaan we meestal nog iets doen; winkelen, naar opa of oma, enz.
Op zondag doen we het meestal rustig aan; lekker uitslapen en als FC Utrecht thuis speelt in de Galgenwaard, dan gaan Remco en Thijs in ieder geval naar de wedstrijd en soms ga ik ook met Koen mee. Als Koen niet wil, dan gaan Koen en ik wat anders doen.

5. Wat zijn je favoriete sites?
Mijn favoriete sites zijn: funda.nl, marktplaats, H&M, hyves en VVIJ en knvb.

6. Wie en wanneer haalt de boodschappen?
De boodschappen haal ik op maandag voor doordeweeks en vrijdag voor in het weekend.

7. Hoe laat gaan de kinderen naar bed?
Koen (5) gaat om 18.50 uur naar boven, dan gaan we douchen of in bad, tanden poetsen, verhaaltje lezen en dan lekker slapen om Ī 19.15 uur. Thijs (7) gaat daarna in bad of onder de douche, tanden poetsen, samen lezen of ik lees iets voor en hij ligt rond 19.45 uur. Meestal gaat hij daarna nog zelf lezen. Zaterdagavond is een speciale avond, dan mogen Thijs en Koen opblijven en hebben we wat lekkers bij de koffie en limonade.

8. Hoe hou je alle kadootjes onder controle met sinterklaas?
Met Sinterklaas geven de opa en oma’s vaak ook kado’s of een bijdrage. Als wij het idee hebben dat het teveel wordt, dan houden we soms kado’s achter voor onder de kerstboom. En soms doen de ene opa en oma kadootjes voor de Sint en de andere opa en oma onder de kerstboom.

9. Heb je nog een tip voor andere moeders?
Een tip: neem ook voldoende tijd voor jezelf. Dan ben en blijf je een happy mom!