Hoe doet Elvira het allemaal?

Elvira Spoelstra is senior communicatie-adviseur bij BOVAG Autodealers en werkt 24 uur per week. Ze is getrouwd met Marco en hij werkt 50 uur per week. Ze hebben samen een zoon, Pepijn (4) en een dochter, Margot (1,5).


1. Hoe combineer je het werk, het huishouden met de zorg voor de kinderen?
Niet! Hoewel, sinds ik 1 mei in loondienst ben gegaan gaat het beter. Daarvoor was ik freelance journalist en liep zakelijk en prive teveel door elkaar heen. We hebben nu bewust voor rust in het gezin gekozen. Ik werk nog wel over, maar minder structureel dan voorheen. Vooral op woensdag en vrijdag ben ik nu echt met de kinderen en het huishouden bezig, zonder bang te hoeven zijn dat er klanten bellen of dat ik nog een interviewtje moest doen terwijl de kinderen op de achtergrond luidruchtig gingen muiten.
Wassen, boodschappen en koken doe ik. Marco probeert zoveel mogelijk met het eten thuis te zijn, maar haalt dat vaak niet. Wel doen we ze bijna altijd samen in bed. Dat moment met het gezin vinden we erg belangrijk.

2. Waar word je een happy mom van?
Als ik voldoende rust krijg en structuur heb in het dagelijks leven, merk ik dat ik gelukkiger ben en meer van mijn kinderen geniet. Een happy moment is nog altijd als ze je spontaan verrassen met iets dat ze ineens kunnen of begrijpen. Bijvoorbeeld als ze uit zichzelf vertellen dat brood en meel van tarwe gemaakt wordt. Of ineens zelf op de glijbaan klimmen. En knuffelen natuurlijk, allebei op een knie. Heerlijk!

3. Wie kookt er en wat is het favoriete recept van iedereen?
Moeders kookt en het favoriete recept is pasta of pannenkoeken. Patat gaat er bij Pepijn en Margot niet in. Bijzondere kinderen hè :-)

4. Wat vind je moeilijk aan moeder zijn?
Mijn geduld bewaren en niet gaan schreeuwen als ze niet luisteren. Ook met consequent zijn ga ik nog wel eens de mist in.

5. Wat zijn je favoriete sites?
Heb ik niet echt. Wel lees ik veel in de nieuwe 'mamabladen'. Met namen MAMA, for all fabulous mums lees ik van begin tot eind.

6. Wat is jullie favoriete vakantiebestemming met de kinderen?
Met de tent naar Zuid-Frankrijk.

7. Nemen jullie tijd samen (doen jullie wel eens iets zonder de kinderen)?
Te weinig. En elke keer als we het doen, nemen we ons voor om het vaker te doen. De praktijk is echter dat dat telkens niet lukt. Maar ja, misschien koester je die schaarse momenten dan ook wel meer!

8. Hoeveel besteden jullie aan de boodschappen per week?
Zo'n 150 euro.

9. Heb je nog een tip voor andere moeders?
Nee, ik begin net en zie mezelf zeker niet als supermom. Hoewel ik het best aardig doe, heb ik nog veel te leren en ga ik ongetwijfeld in dezelfde valkuilen vallen als al die andere moeders die me voorgingen.