Hoe doet mama Marjolein het allemaal?

We hebben dit keer een interview met Marjolein, 41 jaar en ze werkt 24 uur per week als management assistente bij Meditaxi (marktleider in het vervoer van huisartsen). Ze is getrouwd met Roger, 40 jaar, hoofd technische dienst/beveiliging in een hotel. Ze hebben samen 2 kinderen: zoon Damiano van 14 jaar, 3-HAVO en heeft als hobby karten en tennissen en dochter Alessia van 10 jaar, groep 7 en heeft als hobby tennissen en dansen (musicalschool).

1. Hoe combineren jullie het werk met de zorg voor de kinderen? Wie is er wanneer thuis, wie vangt kinderen na school op, etc.
Mijn oma vangt  's maandags de kids op en Roger is er donderdagmiddag voor ze. De rest van de week ben ik op tijd thuis

2. Wat is de favoriete maaltijd thuis? En wie kookt er meestal?
Meestal kook ik en ons favoriete eten is toch wel italiaanse kost.

3. Wie doet de boodschappen, hoeveel keer per week doe je dat en wil je kwijt wat er aan uit wordt gegeven?
De boodschappen worden ťťn keer per week door mij gedaan en dat kost ons gemiddeld EUR 150,00. Verder zijn wij in het weekend erg makkelijk en eten we veel buiten de deur. Dat varieŽrt van een patatje tot eten in een restaurant. Voor het weekend heb ik ook vaak geen eten in huis.

4. Hoe hebben jullie de financiŽn geregeld?
Wij hebben gezamenlijke rekeningen waar de salarissen op worden gestort en waarop (als het lukt) gespaard wordt

5. Is je relatie veranderd door de kinderen en hoe hou je het leuk?
We zijn alweer zo lang papa en mama dat ik eigenlijk niet eens meer weet hoe onze relatie eruit zag zonder kinderen. Ik vind in ieder geval dat wij een leuke en goede relatie hebben.

6. Wat vind je het moeilijkste aan opvoeden?
Ik zou niet weten wat ik moeilijk vind aan opvoeden. Op dit moment zit Damiano in de puberteit en ik (wij) merken wel dat hij niet alles zomaar zonder meer van ons aanneemt wat kan leiden tot eindeloze discussies. Je zegt tegen iemand van veertien nou eenmaal niet meer; "Het is gewoon zo, punt uit"!

7. Vind je dat je kinderen vrij zijn, mogen ze veel, ben je streng?
Op zich denk ik wel dat wij streng zijn maar wij zijn wel van mening dat alles binnen ons gezin bespreekbaar is. Gelukkig voelen Damiano en Alessia dat ook want zij vertellen heel veel thuis. Ik word ook niet snel boos omdat ik mezelf (of Roger) herken in hun en ik dan mijn ervaringen met hun deel.

8. Wat vind je het belangrijkste om je kinderen mee te geven?
Het belangrijkste wat wij willen meegeven aan onze kinderen is respect voor anderen hebben.

9. Heb je nog een tip voor andere moeders?
Mijn tip voor andere moeders; neem je kind serieus (behandel hem/haar zoals je zelf behandeld wilt worden en speel zeker niet de baas) en geef het vertrouwen!