Hoe doet mama Marlotte het allemaal?  

Marlotte Groen is getrouwd met Cas (41) en ze hebben samen 3 kinderen Alma (2003) Mels (2006) en Warre (2009). Marlotte is eigenaresse van de site streepenco.nl.

1. Hoe is je bedrijf/site www.streepenco.nl ontstaan?
In het ziekenhuis, toen Mels daar lag omdat ie een bacteriŽle hersenvliesontsteking had. Toen Mels weer een beetje was opgeknapt werd ik weggestuurd om iets leuks te doen. Het werd een beetje shoppen, maar ik kon niet iets leuks organic vinden… Toen heb ik het maar zelf bedacht. Met als resultaat www.streepenco.nl

2. Waardoor kreeg je zoontje hersenvliesontsteking en hoe had je dat in de gaten?
Waardoor het gekomen is, is niet met 100% zekerheid te zeggen, maar volgens de KNO arts is het waarschijnlijk een middenoorontsteking geweest. Mels was een orenkind die vaak verkouden was. Normaal gesproken gaat een “loopoor” naar buiten toe, maar bij Mels is dit niet gebeurt. Hoe we dit merkten? We zeggen nu steeds, hij was niet “bien”! In het begin niet heel ziek, maar wel met rare dingen. Hij ging spugen, had verhoging en vlak voordat we naar het ziekenhuis gingen was hij a-patisch. Hij kreunde heel hard (van de pijn) en we kregen geen oogcontact met hem! Dat was heel eng! Ik ben overigens nog tot op de dag van vandaag blij dat ik snel gehandeld heb. Ik heb Mels in de auto gedaan en ben vervolgens op pad gegaan. Elke minuut telt namelijk. Hoe eerder er gestart met antibiotica wordt, des te beter!

3. Wil je meer vertellen over hoe lang hij in het ziekenhuis gelegen heeft, hoe je dat ervaren hebt en hoe is het nu met je vertrouwen in de gezondheid van je kinderen?
Mels heeft ruim 2 weken in het ziekenhuis gelegen. De meiden van de verpleging waren schatten! Ook Mels zijn arts was een doortastende en eerlijke dokter. Maar je moet, als het even kan, zorgen dat er je er weg blijft!
Het vertrouwen in de gezondheid van de kinderen is inmiddels weer terug. Dat duurde wel even, maar gelukkig werd daar door behandelend artsen goed op gereageerd. Ook onze huisarts heeft hierin een goede rol gespeeld, we kunnen altijd bij haar aankloppen. Wat ik ook heel bijzonder vond is het de waarde die artsen hechten aan het moedergevoel. Twijfel je aan je kind? Vind je als moeder dat er iets niet pluis is? Dan gaan ze daar zeer serieus mee om!

4. Hoe combineer jij je werk met je moederschap? Ben jij degene die wat heeft in moeten leveren qua tijd of hebben jullie dat gezamenlijk gedaan?
Wij hebben dit gezamenlijk gedaan. Maar veel ging al vanzelf. Cas is musicus en daardoor al vaak ’s avonds op pad en dan ben ik met de kids thuis. Het is wel keihard werken, maar in de zomervakantie in Zweden komen we helemaal bij!

5. Wat is de favoriete maaltijd thuis?
Als we iedereen gelukkig willen maken eten we hartige pannenkoeken uit de oven. Dit zijn tortilla’s gevuld met van alles en nog wat.

6. Wie doet de boodschappen?
Albert.nl doet de boodschappen (dus via internet bestellen en dan worden de boodschappen thuis bezorgd) en we geven, inclusief de luiers en poedermelk (dat is een aardige kostenpost) zo rond de 125 euro per week uit.

7. Hoe hebben jullie de financiŽn geregeld?
We hebben onze huishoudrekenig, daar storten we een bedrag op en betalen we de huishoudelijke dingen van. Maar het gaat elke maand weer erg hard….

8. Is je relatie veranderd door de kinderen en hoe hou je het leuk?
Onze relatie is inderdaad veranderd. We werken allebei veel en op verschillende tijden. Hiervoor moeten we echt tijd voor elkaar maken. Maar, sinds de zomer gaan een keer per maand samen iets leuks doen. Dat is echt kwaliteit tijd!

9. Hoe laat gaan de kinderen naar bed, is er een ritueel en wie brengt ze naar bed?
Onze kinderen vinden slapen lekker en gaan zonder moeite te kooi (zo noemen we dat hier). Meestal liggen ze er in tussen 19.00 en 19.30 uur. Zelf lig ik er dan ook graag in! En soms, ik weet het, het is niet pedagogisch verantwoord maar wel leuk, lekker met zijn allen in het grote bed slapen!!! Wat voel ik me dan rijk!

10. Sinterklaas en kerstinkopen? Hoe doen jullie dat?
We hebben een budget gemaakt, want voordat ik het weet… loopt het de spuigaten uit. Dit jaar doen we ’t als volgt. Twee cadeau’s per kind, iets wat zij leuk vinden en iets wat wij leuk vinden……. Moet lukken toch?
Met kerst staan we op de lange latten en genieten we van de sneeuw. We doen dan eigenlijk geen cadeautjes…