Interview met Regina Romeijn o.a. over Vet man, zo'n baby!

Regina Romeijn heeft samen met Personal trainer Guy van der Reijden haar persoonlijk verhaal beschreven over haar zwangerschap, het kersverse moederschap en de strijd om haar oude lichaam weer terug te krijgen in 100 dagen. In ‘ Vet man, zo’n baby!’ laat Regina je meekijken in de de emotionele rollercoaster die een zwangerschap, bevallen en moederen met zich meebrengt. Guy van der Reijden beschrijft hierin een trainingsplan en voedingsadvizen. Een bewezen succesvolle methode die iedere moeder steunt om weer een gezond, fit en slank lichaam terug te krijgen.

Regina Romeijn (1976) kreeg haar televisiedebuut in de EO-serie Zij Gelooft, Zij Niet. Na drie jaar maakte ze een overstap naar Net5 waar ze de reisprogramma’s WeekendTripper, Peking Express VIP en het reality-trouwprogramma HartsTocht presenteerde. Als deelneemster behaalde ze de finale van Wie is de mol? en won ze het programma Expeditie Robinson. Sinds 15 juli 2011 is ze de trotse moeder van dochter Bardot.

Even wat stellingen…
Zomer of winter?
Zomer
'Wie is de Mol' of 'Expeditie Robinson? Wie is de Mol?
Zoet of hartig? Hartig
Ochtend- of avondmens? Avond
Wat voor cijfer geef je je leven nu? 10

1. Nog van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je dochtertje Bardot.
Hoe is het met haar en hoe heb je haar eerste verjaardag gevierd?
"
Dank je! We hebben het heel groot gevierd, met veel te veel mensen een enorme taart en champagne. In de ochtend hadden we nog een rioleringsprobleem, waardoor de badkamer blank stond met rioolwater. Dus het was even spannend of het door kon gaan. Maar het werd opgelost, alles schoongemaakt en toen ging zelfs de zon nog schijnen. Bardot heeft alles verwonderd gadegeslagen. Ze is gelukkig niet zo snel onder de indruk van de drukte".

2. Wij hebben grote bewondering voor je. Je bent moeder geworden, 24 kilo afgevallen in 100 dagen en er ook nog een boek erover geschreven; hoe doe je dat allemaal?
"
’s Nachts. Hahaha. Dat is het enige moment dat ik ruimte had om te werken. En het was hard werken om mijn doel te halen, maar het is gelukt".

3. Hoe is het boek tot stand gekomen? Hoe lang heb je eraan gewerkt?
"
Ik heb er een half jaar aan gewerkt en dan is het vooral opmaak wat veel tijd kost. En ik ben nogal perfectionistisch van aard, dus ik bleef maar aanscherpen. In de aanloop naar het boek heb ik een half jaar een column gehad in fabulous mama magazine. Dus dat was een mooie houvast voor de tijdslijn".

4. Is het nu gemakkelijk om goed op gewicht te blijven of heb je daar nooit moeite mee gehad? Zijn er wellicht dingen uit het boek die je nog steeds doet?
"Ik weet nu precies wat goed voor me is en wat niet. Dus daar ligt het niet meer aan. Het gaat uiteindelijk om de bereidwilligheid om ergens helemaal voor te gaan. En dat lukt de ene keer beter dan de andere. Nu, voor mijn boeklancering heb ik weer even goed opgelet. Dat werkt gelukkig".

5. Hoe combineer je je werk met moederschap?
"Ik werk fulltime. Alleen hoef ik niet elke dag op kantoor te zijn. Dus probeer ik Bardot maximaal twee tot drie dagen naar de crèche te brengen. Een dag naar opa en oma en de andere dagen thuis werken. Dus dat betekent dat ik vaak nog als ze in bed ligt aan het werk moet. Maar dat is mijn eigen keuze. Ik wil haar welzijn voorop plaatsen, dus als ze mij nodig heeft dan maak ik tijd voor haar. Ik hou haar balans heel goed in de gaten."

6. Is je leven al een beetje in balans na een jaar moeder zijn? Gaat het moeder-zijn je gemakkelijk af?
"Ja, ik vond het lastiger toen ik ging werken om een ritme te vinden. Maar ik weet nu dat het neerkomt op plannen. Als ik goed plan, heb ik meer tijd voor Bardot. Dus daar probeer ik rekening mee te houden."

7. Hoe ontspan je? Wat doe je dan?
"Door even domme TV programma’s te kijken. Te sporten. Uit eten met vriendinnen, of een weekje vakantie. Even een avondje goed doorhalen ontlaad ook een hoop stress."

8. Hoe ziet voor jou een vrije dag eruit? Wat is het liefste wat je dan doet.
"Een vrije dag spendeer ik het liefste met mijn vriend en Bardot. En dan in de natuur. Op het strand of in het bos. Lekker buiten. Samen spelen en echt aandacht voor elkaar hebben."

9. Hoe ziet jouw ideale vakantiedag eruit? Welk land ga je het liefste heen en waarom?
"Ik ben net een week in Beiroet geweest en daar ben ik nog steeds vol van. Wat een magie. Ik heb het geluk dat ik op veel mooie plekken ben geweest, Mexico, India, Thailand, Cambodja, Vietnam etc. Stuk voor stuk prachtig. Ik hoef niet zo snel weer naar een land als Dubai. Daar vind ik te weinig inspiratie".

10. Heb je nog een tip voor andere moeders?
"Ik denk dat nieuwe moeders vooral moe worden van alle ongevraagde tips die ze krijgen, dus daar waag ik me niet aan. Als ze een doel willen halen, dan is het stellen van een 100 dagen termijn wel een juiste stok achter de deur. Mijn boek heb ik geschreven vanaf de zwangerschap en ook daar heeft trainer Guy van der Reijden een waardevolle aanvulling op geleverd. Dus het is voor alle aanstaande moeders leuk om te lezen hoop ik".

Wil je meer lezen over Regina? Ga dan naar haar site http://www.reginaromeijn.com

Juli 2012