Interview met happymom Vivian Ewbank 

Deze keer een gesprekje met Vivian Ewbank. Je kent haar wellicht van het tv-programma "Wanna-haves", schrijft boekjen en heeft haar eigen T-shirtlijn voor zwangere vrouwen. Ze is getrouwd met John Ewbank, de vaste liedjesschrijver van Marco Borsato, waarmee ze 1 dochertje heeft, Day van 4 jaar.

1. Wat vind je absoluut het fijnste van het moederschap en wat vind je best wennen aan moeder zijn?
"De liefde die je mag voelen en geven is het mooiste wat er is. Ik sta elke ochtend weer blij op als ik haar stemmetje hoor die roept: "mama, ik ben wakker!". Wat ik wel moeilijk vindt zijn de angsten die bij het moederschap horen; je kunt nooit meer onbezorgd door het leven, want je kind is je alles".

2. Heeft je moederschap je veranderd?
"Absoluut, en dan wel in de positieve zin. Je wordt veel gevoeliger, socialer maar ook krachtiger en zelfverzekerder."

3. Wat is je fijnste moment van de dag?
"Ik vind heel veel momenten fijn. Ik probeer eigenlijk al mijn hele leven van elk moment bewust te genieten sinds we Day hebben, want het gaat zo snel allemaal. Als ik dan toch moet kiezen dan is het moment van wakker worden met zijn drietjes als Day tussen ons in ligt: heerlijk! Ook het wandelen in de bossen met Day en de honden. De buitenlucht en haar verwondering van elk blaadje of vogeltje, dat is nog zo puur. En natuurlijk met zijn drietjes (John, Day en ik) op de bank 's avonds, lekker knuffelen en stoeien: dat is toch wel echt een gelukzalig moment".

4. Hoe ben je zelf opgegroeid en zijn er dingen bij waarvan je ontdekt dat je ze precies hetzelfde doet, of zijn er dingen bij die je echt helemaal anders doet?
"Ik ben opgegroeid met een fulltime werkende moeder die het overigens fantastisch wist te combineren. Ik merk wel dat ik net zo ambitieus ben als mijn moeder, maar toch wint het moederschap steeds bij mij. Ik wil gewoon heel graag veel bij Day zijn hoewel het toch steeds een gevecht: blijft: werken en moederschap".

5. Je bent behoorlijk druk, je hebt een dochtertje, net weer een boek geschreven, je hebt je eigen kledinglijn; hoe combiner je je succes met je gezin?
"Door bewust tijd te nemen voor Day en goed te plannen. Bovendien werk ik ook veel thuis en dat is ook een voordeel. Schrijven deed ik vaak 's avonds als Day in bed lag, dus dan had ik overdag alle aandacht voor haar. Maar ik hou ook gewoon van veel ver-schillende dingen doen en ik vind altijd wel een manier om het te combineren zonder dat Day eronder lijdt".

6. Is er wellicht nog iets wat je kwijt wilt?
"Nou, zoals sommige vrouwen misschien wel weten heb ik mijn eigen stichting, stichting Supermom, waarmee ik moeders of zwangere vrouwen steun die het moeilijk hebben, zowel financieel als mentaal. Denk daarbij aan tienermoeders of alleenstaande moeders met een laag inkomen. Ik probeer spullen te verzamelen zoals kleding, kinderbedjes, kinderwagens, etc. Of ik organiseer leuke dingen voor ze omdat ze net dat extraatje verdienen in deze heftige tijd. Mocht je ook willen helpen? Kijk dan op www.supermom.nl