Hoe doet Karen het allemaal?

We hadden een interview met de vlaamse moeder Karen Broeckaert (32) en werkzaam bij Antwerpen Toerisme & Congres op de marketingafdeling. Zij werkt 40 uur per week maar vaak zijn dat er nog meer. Samen met haar partner (die bij een bank werkt) heeft ze een zoontje, Jasper van 15 maanden.

1. Hoe hebben jullie de zorg en het huishouden onderling verdeeld?
Op voorhand hebben wij geen echte afspraken gemaakt, de meeste zorgen en taken voor het huishouden komen op mijn schouders terecht, maar mijn man houdt zich dan weer bezig met de renovatie van ons huis, dus op die manier zijn de taken mooi verdeeld.

2. Waar word je een happy mom van?
Om te zien hoe m’n kindje elke dag bij leert, nieuwe dingen kan, zich verwondert over dingen die voor volwassenen zo alledaags lijken. Zo waren we dit weekend aan zee en voor de eerste keer met Jasper aan het strand. En als je dan ziet hoe hij vol verwondering een schelpje nauwkeurig bestudeert en bij wijze van spreken elk zandkorreltje onder de loep neemt, dat is prachtig.

3. Hoe ziet het weekend eruit? Wat doe je zaterdag en zondags meestal?
Zaterdag: mijn man werkt aan de verbouwingen in ons huis, ik zorg voor boodschappen, het huishouden en m’n zoontje. Soms gaan we wandelen naar het park, de winkelstraat vlakbij of bij mooi weer zitten we gewoon in de tuin met het zandbakje en zwembadje.
Op zondag staat meestal een bezoekje aan mijn schoonouders op het programma.

4. Wat zijn je 5 favoriete sites?
Privé vind ik deze sites interessant: www.pampers.be, www.zappybaby.be, www.vlaanderen-vakantieland.be en nu ook www.happymom.be. Werkmatig zit ik vaak op volgende sites te surfen: www.antwerpen.be , www.toerismevlaanderen.nl  en www.europeancitiestourism.com

5. Hoe regelen jullie de boodschappen?
1x per week doe ik de meeste boodschappen voor de komende week, in de loop van de week haal ik nog wel eens wat vers brood, vlees of vis in de winkel. Ik probeer om een menu voor de komende dagen op te maken, niet altijd eenvoudig om me daar aan te houden. Soms bekijk ik ook ter plaatse in de supermarkt wat in de aanbieding is.
Budget aan boodschappen per week +/- 100 €

6. Wat is jullie favoriete recept?
Mijn man zou elke dag wel pasta kunnen eten, ikzelf kan best genieten van een typische Belgische specialiteit nl. “kriekskes met fricadellebollekes” (op z’n Antwerps gezegd), in mooi Nederlands komt het neer op gebakken gehaktballetjes (zelf gemaakt) met warme krieken.

7. Heb je nog een goede tip voor andere moeders?
Geniet van elk moment met je gezin en laat soms gewoon het huishouden voor wat het is. De was en plas gaan heus niet lopen, en wat is er nu eigenlijk het belangrijkste: een vrolijk kind of een opgeruimd huis?!