Onze ervaring met Nintendo 3 DS XL en twee spelletjes

Wij mochten van Nintendo een 3 DS XL uitproberen met twee spelletjes erbij, te weten New Super Mario Bros 2 en Professor Layton en het Masker der Wonderen. Dat wil zeggen: dochterlief van bijna 10 jaar ging het uitproberen. Ze heeft van haar zelf een 'gewone' Nintendo.
Toen de doos binnenkwam ging mijn dochter helemaal uit haar dak. Ze sprong op en neer en gilde het uit van plezier. Hee, dacht ik bij mezelf, ik wist niet dat ze het zo leuk zou vinden om dit uit te proberen.

1. Wat vond je van de Nintendo 3 DS XL in vergelijking met je eigen gewone Nintendo?
"Alles is veel leuker en veel sneller. Als ik mijn eigen Nintendo afsluit duurt het heel lang voordat ik bij alle spelletjes ben, en bij deze duurt het echt maar een paar seconden. Dat is  fijn. Ook kun je bij deze Nintendo de 3D uit of aan zetten;  dat is superhandig! En wat nog meer fijn is, is dat het scherm veel groter is!"
Ok, nog geen vijf minuten later, en ik weet al wat op haar volgende verlangslijstje bovenaan staat!.

New Super Mario Bros. 2
Mario heeft altijd al graag munten verzameld, maar hij deed het nog nooit zo enthousiast als in New Super Mario Bros. 2, waarin het Mushroom Kingdom meer munten bevat dan je ooit verzamelde! Er vallen munten uit de buizen boven je hoofd, speciale gouden vijanden laten sporen van munten achter, en buizen in de grond voeren je naar grotten die zijn afgeladen met de gouden geldstukken. Speel alleen, of samen met je vriend, vriendin, of ouders als Mario & Luigi. Fun gegarandeerd! Reeds beschikbaar voor Nintendo 3DS & Nintendo 3DS XL
2. Wat vond je van dit spelletje?
"Ik vond het een heel leuk spelletje, het ziet er ook heel leuk uit. Ik vond het soms wel een beetje moeilijk doordat ik er soms niet door kwam, maar dat was ook wel weer leuk.


 Professor Layton en het Masker der Wonderen
Wat is er met dit weer nu fijner dan een avondje puzzelen? Zet de verwarming hoger en puzzel mee, met het vijfde deel van de Professor Layton-serie voor Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL; Professor Layton en het Masker der Wonderen!
Naast 150 verse breinbrekers en een nieuwe serie minigames, biedt Professor Layton en het Masker der Wonderen toegang tot een jaar lang extra dagelijkse puzzels die worden verdeeld via Nintendo Network.
Of je nu bekend met de serie of ‘gewoon’ van puzzelen en een spannende verhaallijn houdt…in beide gevallen is Professor Layton en het Masker der Wonderen een must have voor Nintendo 3DS, én volledig Nederlandstalig!
3. Wat vond je van dit spelletje?
"Professor Layton en het Masker der Wonderen vond ik nog leuker als Super Mario Bross 2. De filmpjes heb ik wel een paar keer bekeken".