Verslag Disney Concert Violetta Live in Ahoy

Woensdagmiddag, 12 maart 2015. Dochterlief dartelt zenuwachtig om me heen als ze thuiskomt van school. Gaan we al? Gaan we al? Het concert van Violetta Live begint pas om 18.30 en het is nog maar 14.00 uur, maar ach, laten we maar gaan. Dit schiet ook niet op. Uiteindelijk een goede keus, want onderweg naar Ahoy in Rotterdam komen we in de file terecht en uiteindelijk zijn we maar net maar net op tijd. We parkeren in een enorme hal en melden ons bij de persbalie. Wat een gezellige drukte met al die meisjes die gespannen rondlopen, sommigen met een Violetta tshirt aan, of zelfs een spandoek. 

We schuiven aan in de rij om nog even een klein hapje te eten en het gesprek gaat, juist ja over Violetta natuurlijk! Wat een gekte. En wat me nog het meest bevreemd als ik het iemand (zonder kinderen) vertel dat Violetta eigenlijk een tv-serie is en maar liefst in het Spaans. Maar dat weerhoudt mijn dochter helemaal niet om alle teksten moeiteloos mee te zingen in het Spaans en even later als het concert geopend wordt en mijn oren klapperen van het gegil van alle aanwezige meiden in het publiek blijkt dat mijn dochter niet de enige is! Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten maar al heel snel word ik meegenomen in een wervelende show, met in het middelpunt natuurlijk: Violetta.

Het is een geweldige avond en de slotstukken volgen elkaar op, de een nog mooier als de andere. Er dwarrelen paarse hartjes naar beneden, Violetta gaat op een bruggetje de lucht in en later zelfs nog in een soort maan zweeft ze over het publiek heen.
Het is adembenemend. Na de show weten we nog een paarse Violetta-ballon te bemachtigen waar bijna om gevochten wordt. Thuis gaat dochterlief gewoon door waar ze gebleven is: met het dag en nacht bekijken van alle Violetta-filmpjes op haar computer! 

Meer info:
Violetta Live is een spektakel concert met de originele cast van de Disney Channel hit serie Violetta. Natuurlijk is Martina Stoessel, die in de serie de rol van hoofdpersonage Violetta speelt, van de partij. Zij wordt samen met haar collega acteurs en actrices op het podium vergezeld door een team van sensationele dansers en een swingende live band. Tijdens het concert brengen zij alle favoriete nummers uit seizoenen 1 en 2 van de hit serie ten gehore. Met een oogverblindende set en lichtshow, super strakke choreografieŽn en adembenemende kostuums wordt Violetta Live een onvergetelijke concertervaring voor alle Violetta fans.