Waar gaan jullie het liefste heen met vakantie met het gezin?

Waar gaan jullie het liefste heen met vakantie met het gezin en wat is betaalbaar? Een vraag die we stelden aan het Happymompannel waarvan hier een kort verslag.

Marjon is 36 jaar, moeder van 3 kinderen (6,3 en 1 jaar), werkt 1 dag in de week in een kinderkledingzaak: Vorig jaar zijn wij voor het eerst (maar dan ook echt voor het eerst!) gaan kamperen met onze 3 kinderen. Het was voor mij echt wennen om in een vouw-wagen mijn draai te vinden. Ik moest mezelf echt even toespreken (vooral om wat makke-lijker te worden). De kinderen hebben het echt super gehad. We waren in Nederland gebleven en hebben zon maar ook een behoorlijke regenbui gehad. Toen dacht ik echt waar ben ik aan begonnen… Na de regenbui gaat zo'n camping weer leven en ook onze kids waren al snel weer buiten te vinden. Ik ben nog niet echt een kampeermens maar heb gezien dat voor kinderen dit echt ideaal is.

Jose, is moeder van 1 dochter van 7 jaar (Maury). De beste vakantie-ervaring van ons met kind is voor ons de camping omdat er vaak op een camping een animatieteam aanwezig is die de kinderen op een leuke manier bezig houden. Voor Maury is dit vooral leuk omdat ze ook enigst kind is thuis en daardoor heel veel contact kan maken met andere kin-deren. Wij hebben het prima naar ons zin op een camping; het geeft toch een vrijer gevoel en als er een zwembad bij zit is het helemaal top. Wij kijken inderdaad wel of er voor kinderen veel te beleven valt op de camping, want het is clichee maar waar: als je kinderen het naar hun zin hebben, dan kan jouw vakantie ook niet meer stuk! Wel is het zo dat we vaak een chalet of stacaravan huren, dus niet in een tent. Ik vind het fijn dat, als Maury moe is, ze lekker naar bed kan en wij dan nog lekker op het terrasje bij onze caravan zitten; bij een hotel is dat wat minder vinden wij. Dus wij zijn voorstander van een camping!

Monique is moeder van een dochter van 7 jaar (zie ook het interview met haar onder de rubriek Mama.) Zij gaan het liefst kamperen in Frankrijk, maar dan wel in een stacaravan. Zo hoef je niet veel mee te sjouwen en alles staat kant en klaar als je aankomt!

Ilse is moeder van 3 kinderen en werkt 20 uur per week. Hun beste vakantie-ervaring is…de wintersport! Daar gaan de kinderen het liefste heen en wij vinden het zelf ook heel erg leuk.

Laura gaat het liefste met de kinderen naar de Ardennen. Ze heeft een zoon van 15 en een dochter van 18 en is gescheiden van haar man. “In de Ardennen huren we meestal een chaletje of huisje op een vakantiepark. Zo hebben de kinderen toch wat activiteiten en kunnen ze zelf kiezen of ze eraan meedoen of niet”. Het grote pluspunt vind ik ook dat het niet zo ver rijden is want dat moet ik toch alleen doen.

En ikzelf? Ik ben favoriete voorstander van een hotel moet ik zeggen, en van Italie. De laatste keer waren we in het noorden van italie en naast het hotel was toevallig een camping, waar onze dochter gewoon kon deelnemen aan de kinderdisco. Maar we hebben ook wel eens in het hotel zelf kinderdisco gehad. Ik hou wel van een beetje verwennerij tijdens mijn vakantie en dan heb ik ook geen zin om elke dag weer boodschappen te moeten gaan halen en iets te koken. Vakantie is ook een beetje voor mezelf, dan kan ik er weer een heel jaar tegenaan. En ik vind het ook heerlijk om elke dag met haar samen te besteden. We zorgen wel dat er een zwembad bij het hotel is.

Mocht je nog leuke ideetjes op willen doen kun je wellicht het boek van uitgeverij Momedia even inkijken. mo'media geeft boeken uit met als thema vrije tijd. Denk aan reis-, kook- en cadeauboeken. Voor meer informatie: www.momedia.nl