Toastwafels met aardbeien en crème fraîche

Ingrediënten:
- 4 el frambozenjam;
- 250 g aardbeien, gehalveerd
- 4 toastwafels met poedersuiker of
4 Luikse wafels
- 1 bekertje crème fraîche
- kaneelpoeder

Zo maak je het: 
1.Verwarm de jam met 2 el water en schep er de aardbeien door.
2.Verwarm de wafels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3.Verdeel het aardbeienmengsel over de wafels en schep de crème fraîche erop.
4.Bestuif met kaneelpoeder en serveer direct.

Kerstbalkoekjes

Ingrediënten: 2 zakjes amandelschaafsel à 45 g; 200 gram tarwebloem + extra om uit te rollen; 200 gram koude boter in stukjes; 100 gram witte basterdsuiker; zout; ± 1/4 pot confiture extra 4-vruchten à 450 gram en eventueel poedersuiker.

Zo maak je het:
Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn. Meng de suiker met de bloem, de amandelen en een mespunt zout door elkaar. Voeg de boter toe en kneed alles met koele hand tot een samenhangend deeg. Vorm er een afgeplatte bal van, verpak het in huishoud folie en laat het deeg in de koelkast ± 30 min. rusten.
Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 2 gelijke porties. Rol een portie deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 1/2 cm dik en druk er cirkels uit. Kneed de restjes nog een keer snel door en rol weer uit. Steek daar ook cirkels uit (in totaal ± 20 stuks).
Leg de cirkels op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in ± 20 min. in een voorverwarmde oven (150 °C) goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Rol intussen de rest van het deeg uit en druk ook daar cirkels uit. Kneed de restjes kort door en steek daar ook cirkels uit (totaal ± 20 stuks). Steek uit deze cirkels kleine cirkeltjes zodat in elk koekje een gat ontstaat.
Steek ook een paar kleine kerstboompjes uit het deeg voor de garnering. Bak de ronde koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik in ± 20 min. goudbruin en gaar. Bak de kerstboomkoekjes in ± 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen. Leg de koekjes zonder gat met de onderzijde naar boven op een schaal. Schep op elk koekje een lepeltje jam. Bestuif de koekjes met gat naar wens met poedersuiker en druk ze op de koekjes met jam.

Voor nog meer lekkere recepten: www.c1000.nl

IJskoude honingyoghurt met vers fruit

Ingrediënten: 1 dl C1000 slagroom, 4 dl C1000 volle yoghurt 2 el heldere bloemenhoning  en 1 schaal(tjes) verse fruitmix à 300 g.

Zo maak je het: Klop de slagroom stijf en spatel de yoghurt erdoor. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het mengsel in de vriezer in ± 2 uur door en door ijskoud worden. Schep de yoghurt na 1 uur vriezen goed om met een vork. Neem de yoghurt uit de vriezer. Verdeel de fruitmix en de ijskoude yoghurt over hoge glazen en lepel de honing erover.
Voor nog meer lekkere recepten: www.c1000.nl

Zalm met tagliatelle

Ingrediënten:  (versgemalen) peper, zout
350 g C1000 Tagliatelle, Zalmfilets, 3 el C1000 Olijfolie traditioneel 4 el C1000 Pesto Genovese, groen, 50 g geraspte parmezaanse kaas,
1 zak(je) C1000 Familiesla à 400 g en
5 el Calvé Sladressing.

Zo maak je het:
Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bestrijk de vis met een beetje olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis eerst op de velzijde 3 min. op een hoog vuur en vervolgens de andere kant nog 2-3 min. Schep de pesto met 2/3 deel van de kaas en de rest van de olie door de afgegoten tagliatelle. Breng op smaak met peper. Schep de dressing door de slamix. Leg de zalm op de pasta en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met de salade.
Voor nog meer lekkere recepten: www.c1000.nl

Provencaalse kip met sperziebonen

Ingrediënten:
750 g C1000 panklare sperziebonen, 2 el C1000 Olijfolie traditioneel, 350 g kipfilet, in reepjes duo pak C1000 krieltjes à 700 g, 1 pak(je) Knorr eet kleur Mix voor Provençaalse kipschotel en zout.

Zo maak je het:
Kook de sperziebonen in water met zout beetgaar en giet ze af. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip al omscheppend bruin. Bak de sperziebonen al omschep-pend 3 min. mee. Kook gelijktijdig de krieltjes in water met zout gaar. Voeg de inhoud van het bakje mix en 1 dl water aan het kipmengsel toe en laat alles nog ± 6 min. zachtjes pruttelen. Serveer met de gekookte krieltjes. Voor nog meer lekkere recepten: www.c1000.nl

Grillboterham met ketchup en kaas

Ingrediënten: 4 plak(ken) Witte boterhammen, 4 plak(ken) C1000 jong belegen Kaas, ontkorst zoetzure Augurken, in plakjes en een el C1000 Tomaten 

Zo maak je het: Bestrijk de boterhammen met ketchup en leg op elke boterham een plak kaas. Verdeel de augurk erover en leg de boterhammen op een ovenrooster. Schuif het rooster onder de hete grill en laat de kaas in ± 3 min. smelten. Neem de boterhammen uit de oven en snijd ze tweemaal schuin middendoor.
Voor nog meer lekkere recepten: www.c1000.nl