Ouders belangrijkste leer- en informatiebron over geld

Middelbare scholieren praten vaker en meer met ouders over geld dan met vrienden en broers of zussen. Scholieren geven zelf aan dat hun ouders de belangrijkste leer- en informatiebron over geld zijn. Dit blijkt uit het onderzoek Scholieren, geld & de invloed van ouders, van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) dat vandaag is gepresenteerd. Het onderzoek laat zien dat ouders veel invloed hebben op het leen- en spaargedrag van scholieren. Scholieren willen zelf ook graag door hun ouders worden geholpen. Daarnaast blijkt dat scholieren meer sparen en minder lenen als er thuis zak- en kleedgeld wordt gegeven en als ouders actief betrokken zijn bij de financiële opvoeding. Het Nibud vindt het positief om te zien dat hoewel vrienden op de middelbare school een steeds grotere plaats in het leven van scholieren innemen, de ouders nog steeds een belangrijke rol spelen op het gebied van geld.
Bron: Nibud, december 2013.

Iedereen een kei in wiskunde met StudySteps

Met StudySteps maak je een persoonlijk studieplan, dat aansluit op de lesmaterialen van school en de proefwerken die je moet maken. Je kunt onbeperkt oefeningen maken die voor jou zijn geselecteerd. StudySteps geeft stap voor stap uitleg, tips en motiveert je om te blijven oefenen. En mocht je er even niet uitkomen, dan kun je hulp vragen aan de persoonlijke coaches, die iedere dag voor je klaar staan. StudySteps biedt verschillende abonnementsvormen en leerlingen kunnen een week lang gratis kennis maken met het online platform. Meer informatie vind je op: www.studysteps.nl

Nieuw tijdschrift: Exit 8, eerste hulp voor groep 8-ers

Het nieuwe schooljaar is begonnen. 190.000 kinderen starten in groep 8, het laatste jaar van de basisschool. Dit is een spannend jaar waarin ze een (Cito-)eindtoets maken, kiezen voor een middelbare school en afscheid nemen van alles wat jarenlang zo vertrouwd was. Daarom lanceert Blink Uitgevers Exit 8. Een tijdschrift, website en app boordevol tips, info en fun toegespitst op de gebeurtenissen die kinderen te wachten staan in groep 8. Een abonnement op Exit 8 kost 12,50 euro. Abonnees ontvangen dit schooljaar drie nummers op hun huisadres. De eerste in oktober, als het schooljaar net begonnen is. De tweede in december, vlak voor de open dagen en Cito-toets. En het afscheidsnummer verschijnt in juni. De app is gratis en vanaf 3 oktober verkrijgbaar in de App-Store. Ga voor meer informatie naar: www.exit8.nl of www.blinkuitgevers.nl

Twister Dance Rave: swingen op je eigen muziek!

Binnenkort komt er weer een nieuwe, te gek swingende variant van het immens populaire Twister in de winkel: Twister Dance Rave! Dit nieuwe sensationele dansspel voor jou en je vriendin leert je de gaafste dance moves op leuke liedjes die bij het spel zitten, of op jouw eigen hits; je kunt namelijk je eigen MP3 speler aansluiten op de dance console!
Speel Twister Dance Rave alleen of dans samen met je vriendin. Leg de gekleurde stippen op de grond en zet de console klaar. Selecteer één van de vier fantastische ‘dance hits’ van Twister Dance Rave (met o.a. ‘Hit the lights’ van Selena Gomez & The Scene en de exclusieve Twister Song), die je op de console vindt of sluit je eigen MP3-speler aan, en speel het spel op jouw favoriete hit. Twister Dance Rave is de opvolger van het super populaire Twister Dance van vorig jaar. Nu met nog beter geluid, nieuwe songs en een console, waar de kleuren aan alle kanten te zien zijn.

Nrc.next en Nijgh & Van Ditmar presenteren De Grote
Lowlands Schrijfwedstrijd

 Nrc.next presenteert samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en Lowlands De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Jong schrijftalent wordt uitgedaagd prozaverhalen in te sturen, waaruit een jury van auteurs en redacteuren de drie beste verhalen selecteert. De winnende auteurs worden beloond met festivaltickets; de beste krijgt daarnaast een publicatie in nrc.next en een gesprek bij de uitgeverij. De samenwerking is een uitbreiding van het reeds bestaande mediapartnership tussen NRC Media B.V. en het jaarlijkse Lowlands-festival.
NRC Media werkt sinds zes jaar samen met Lowlands. De redactie van nrc.next maakt onder meer een Lowlands-bijlage bij de krant en blogt vanaf het festivalterrein. Met De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd wordt deze samenwerking verder uitgebreid. Reinier Kist, redacteur nrc.next: “Wij hopen op deze manier de nieuwe Arnon Grunberg of Tommy Wieringa te ontdekken.”
De jury van de Schrijfwedstrijd bestaat uit Nijgh-auteurs Renske de Greef en Robert Vuijsje, Ivo Victoria (schrijver en programmeur), Toef Jaeger (boekenrecensent NRC Handelsblad en nrc.next) en Willemijn Tillmans (redacteur Nijgh & van Ditmar). Zij selecteren uit de inzendingen de twintig beste verhalen, welke worden gebundeld in een e-book. Van de longlist wordt een shortlist gemaakt met drie verhalen. De schrijvers van die verhalen krijgen ieder twee tickets voor Lowlands. Het allerbeste verhaal wordt daarnaast gepubliceerd in nrc.next en in het digitale Lowlands-boek. De auteur wordt uitgenodigd bij Nijgh & Van Ditmar voor een gesprek over zijn schrijfambities en mag zijn verhaal voorlezen op Lowlands.

De inzendingen voor De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd moeten voor 15 juli binnen zijn. Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.